Yörük çift, düğüne develerle geldi

Yörük çift, düğüne develerle geldi -Antalyada Yörük geleneklerine göre yapılan düğünde Yörük kıyafetleri giyen damat ile gelin develerle düğün alanına geldi


ANTALYA (A.A) - Antalyada Yörük geleneklerine göre yapılan düğünde Yörük kıyafetleri giyen damat ile gelin develerle düğün alanına geldi.
     Orman Bölge Müdürlüğünde geçici orman işçisi olarak çalışan 24 yaşındaki Alperen Sadık Feten ile 18 yaşındaki Nazmiye Nihal Feten, Yörük usüllerine göre yapılan düğün ile dünya evine girdi. Kent Ormanındaki düğün yapılan alan develer üstünde gelen gelin ve damat, davetliler ve bölgede bulunan vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Gelinlik yerine üç etek ve yelekten oluşan Yörük kıyafeti giyen gelin ile Yörük şalvarı ve yeleği giyen damat, davetlileri deve üzerinden selamladı. Gelinin çeyizinin de deve üzerinde geldiği düğünde davetliler de Yörük kıyafetleri giydi. Yörük nenelerinin dualarıyla kıl çadırına oturan çift, buradan da düğünü izledi.
     Kaybolmaya yüz tutan Yörük geleneklerinin yaşatıldığı düğünde Yörüklerin geleneksel çalgıları olan sipsi ve cura eşliğinde davetliler unutulmaz bir gece yaşadı.
     Damadın babası Ramazan Feten, Korkuteli ilçesindeki Söbüce yaylasına göç sırasında Yörük çadırında dünyaya geldiğini söyledi. Çocukluğunun Yörük obalarında geçtiğini ifade eden Feten, kaybolmaya yüz tutmuş bu gelenekleri yaşatmak için düğünü bu şekilde yaptıklarını belirtti. Kız tarafının da Serik ilçesindeki Yörük köyü Aşağıoba Köyünden olmasıyla Yörük düğünü yapmaya karar verdiklerini anlatan Feten, Türkiyenin dört bir yanından gelen davetlilerin Yörük kültürüne hayran kaldığını bildirdi.
     Antalyalıların yüzde 90ının Yörük olduğunu ifade eden Feten, Yörük düğünlerinin yaygınlaştırılması halinde turizme bile hizmet edilebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Yörük çift, düğüne develerle geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER