YÜden meslek liselerine yönelik çevreci yarışma

YÜden meslek liselerine yönelik çevreci yarışma


İZMİR (A.A) - Yaşar Üniversitesi (YÜ) Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü ve Gıda Teknolojisi Bölümü, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile il genelindeki meslek ve teknik liseleri öğrencilerinin katılına açık olarak gıda ve ambalaj atıklarının değerlendirilmesi konulu proje yarışması düzenledi.
     YÜ Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü ve Gıda Teknolojisi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, yaptığı yazılı açıklamada, gıda ambalaj ve atıklarının geri dönüşümü ve azaltılması konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilmesi amacıyla gıda ve ambalaj atıklarının değerlendirilmesi konulu proje yarışması düzenlediklerini belirtti.
     İzmir milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenledikleri yarışmanın il genelindeki meslek ve teknik liselerinde eğitim öğrenim gören tüm öğrencilerin, 2şerli ekipler halinde katılımına açık olduğunu dile getiren Uzel, yarışmaya öğrencilerin ürün tasarımı, afiş ya da yazılı doküman çalışmasıyla 25 Ocaka kadar başvurabileceklerini, tamamladıkları projelerini ise 1 Marta kadar teslim etmeleri gerektiğini kaydetti.
     Uzel, değerlendirme sonucunda dereceye giren ilk 3 projede görev alan her bir öğrencinin, birinci ekip için dizüstü bilgisayar, ikinci ekip için netbook, üçüncü ekip için ise tablet bilgisayarla ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber YÜden meslek liselerine yönelik çevreci yarışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER