Yunanistan Serres Ticaret Odası Başkanı Hristos

Yunanistan Serres Ticaret Odası Başkanı Hristos Meglas: İzmir ile daha fazla işbirliği yapmak istiyoruz


İZMİR (A.A) - 81. İzmir Enternasyonal Fuarına (İEF) katılan Yunanistanın Serres Ticaret Odasının Başkanı Hristos Meglas, İzmir ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyledi.
     Hristos Meglas başkanlığındaki Yunan işadamları heyeti, İzmir Ticaret Odasında (İZTO) düzenlenen toplantıda İZTO üyeleriyle bir araya gelerek ikili görüşmeler yaptı.
     Serres Ticaret Odası Başkanı Hristos Meglas, Serresin ekonomisi hakkında bilgi verirken, az sayıda fabrikaları olduğunu söyledi.
     İzmir ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini bunun için de İEFye katılmak için geldiklerini ancak fuarda ilgilerini çeken firmalar görmediklerini belirten Meglas, Bu nedenle İzmir Ticaret Odasını ve başkanını ziyaret ettik. Daha fazla işbirliği yapmak istiyoruz. Bundan sonra da biz gelelim, siz gelin, sizlerle işbirliğimizi geliştirmek ve ticaret hacmimizi yükseltmek istiyoruz dedi.
     İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaretin son 20 yılda sıfır noktasından 4.5 milyar dolara geldiğini ancak bazı diplomatik ve siyasi sorunların hala sürdüğünü belirtti.
     İki ülke arasındaki ticari ilişkiler arttıkça sorunların da azalacağına inandığını kaydeden Demirtaş, özellikle İzmir Enternasyonal Fuarına Yunan katılımından çok memnun olduklarını söyledi. Demirtaş, Bu Fuara Yunanistan adeta çıkartma yaptı. Pek çok Yunan üst düzey yetkili katıldı. İlk defa resmi kimliği olan kişiler geldi. Daha önce Kuzey Kıbrıs katılıyor diye gelmeyiz diyorlardı. Resmi törenimize de katılım oldu. O noktaları aştığımızı görüyorum. O nedenle 81. İzmir Fuarı Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde bir dönüm noktası oldu. Artık önyargılardan uzak olarak ticaretimizi geliştireceğizdiye konuştu.
     Demirtaş önümüzdeki günlerde Serrese işadamlarından oluşan bir heyetle ziyarete gideceklerini söyledi.
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Yunanistan Serres Ticaret Odası Başkanı Hristos Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER