Yunus Emreyi anma etkinlikleri

Yunus Emreyi anma etkinlikleri -Aksaray Valisi Altınok: Bu topraklardan çıkmış insanlar, buraların vatan olmasına, kültürleri ve değerleri ile sebep olmuş insanlardır. Bunları yeni nesillere de öğretmemiz lazım (Foto


AKSARAY (A.A) - Büyük Türk mutasavvıfı Yunus Emre, Kırşehir ve Aksaray valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen törenle anıldı.
     Kırşehirin Ulupınar beldesi ile Aksarayın Ortaköy ilçesine bağlı Sırakaraman beldesi arasında bulunan Ziyarettepe Mevkisindeki Yunus Emre Türbesinde düzenlenen törene, Aksaray Valisi Selami Altınok, Kırşehir Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Aksaray Valisi Altınok, törende yaptığı konuşmada, Yunus Emrenin ve onun gibi birçok değerli zatın bu topraklardan çıktığını belirterek, Bu topraklardan çıkmış insanlar, buraların vatan olmasına, kültürleri ve değerleri ile sebep olmuş insanlardır. Bunları yeni nesillere de öğretmemiz lazım. Çocuklarımızı bir mecburiyet olarak bu gibi törenlere getirmekten ziyade, onların ruhlarında, iç dünyalarında, gelecekte hayatlarını oluşturacakları bu gelişim çağında, bu şuurla, bu değerlerle, bu inançla yetişmelerini sağlamamız lazım diye konuştu.
     Bu toprakların vatan olmasında; Yunus Emre gibi erenlerin, Mevlananın, Pir Sultan Abdalın, Karacaoğlanın, Reyhaninin, Sümmaninin ve Neşet Ertaşın çok büyük katkısı olduğunu dile getiren Altınok, şunları kaydetti:
     Vatan olma noktasında bakıyorsunuz, 700 yıl önce de bir ve birlik olma noktasında çok büyük gayretler varmış. Bu topraklarda hep fitne çıkaran, bu milleti birbirine düşüren, birbirinin kavgasından medet uman bir sürü insan olmuş. Bu coğrafya önemli bir coğrafya. Bu nedenle daha dikkatli olmamız, birlik ve beraberliğimizi bozmamamız lazım.
     Konuşmaların ardından, temsili olarak Yunus Emreyi canlandıran devlet tiyatrosu sanatçısı Osman Nuri Ercan, Yunus Emrenin şiirlerini okudu. Temsili Yunus Emre, daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlara alıç ikram etti.
     Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve sema gösterisinin ardından protokol üyeleri Yunus Emrenin Çilehanesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Yunus Emreyi anma etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER