Yurtta kış

Yurtta kış -Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Karabükte yarın eğitime bir gün ara verildi


KARABÜK (A.A) - Karabük Valiliği, kar yağışı nedeniyle Karabük merkezi ve ilçelerinde yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.
     Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde başlayan ve hızını gittikçe artıran kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu belirtildi.
     Meteorolojik tahminler doğrultusunda Karabükte görülen ve zaman zaman etkili şekilde devam eden kar yağışının eğitimi etkilediği belirtilen açıklamada, Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimizdeki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları yarın bir gün süreyle tatil edilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personelle hamilelerde idari izinli sayılacaklardır. Kar yağışının genel hayatı olumsuz etkileyebileceği, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturabileceği muhtemel güçlükler göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önemle hatırlatılır ifadesine yer verildi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER