Yurtta kış

Yurtta kış -Hakkari-Çukurca karayoluna çığ düştü -Çığ nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda mahsur kalan hasta vatandaşlar tarafından ambulansa taşındı


HAKKARİ (A.A) - Hakkari-Çukurca karayolu çığ düşmesi sonucu kapandı. Yolda mahsur kalan hasta, vatandaşlar tarafından ambulansa taşındı.
     Alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresi çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Çığın ikiye ayırdığı karayolunun her iki tarafında çok sayıda vatandaş araçlarında mahsur kaldı.
     Durumun Karayolları 114. Şube Şefliğine bildirilmesi üzerine bölgeye giden ekipler, kapanan yolda çalışma başlattı.
     Taşbaşı köyünde aniden rahatsızlanan ve araçla devlet hastanesine ulaştırılmaya çalışılan Süleyman Çiftçi (65) ise bölgede bekleyen vatandaşlar tarafından sırtlanarak çığın diğer tarafından bekletilen ambulansa taşındı.
     Yolda mahsur kalan vatandaşlardan Muhsin Berrak, yaklaşık 6 saattir yolda beklediklerini söyledi.
     Öte yandan, Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) İl Müessese Müdürlüğü arıza ekibi de çığ enkazı altında kalan iletkenleri çıkartarak, elektriksiz kalan köylere yeniden enerji vermeye çalışıyor.
     VEDAŞ İl Müessese Müdürlüğü Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Çetin Tosun, çığ nedeniyle yüksek gerilim hatlarının zarar gördüğünü bu nedenle Çukurca ilçesi, 17 köy ve 24 mezraaya 2 gündür enerji veremediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER