Yurtta kış

Yurtta kış -Erzurumda yolu ulaşıma kapanan köylerden 7 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye ulaştırıldı -Soğuk hava nedeniyle kaldırımlarda buzlanma meydana geldi, çatılarda buz sarkıtları oluşt


ERZURUM (A.A) - Erzurumda kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köylerden 7 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.
     Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Erzurumda soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Gündüz en yüksek hava sıcaklığı sıfırın altında 6 derece olarak ölçülen kentte, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi, çatılarda ise uzun buz sarkıtları oluştu.
     Soğuk hava nedeniyle vatandaşlar, cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çekti. Araçlarının yakıt deposu donan sürücüler, araçlarını ısıtarak çalıştırabildi.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 222 köy yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarını yürütmenin yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerde sağlık durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor.
     Aşkale, Çat, Hınıs ve Karayazı ilçelerine bağlı köylerden 7 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince, kar üstü araçlarla çeşitli hastanelere ulaştırıldı.
     Bu arada, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Erzurum-Ağrı ve Karayazı-Göksu karayollarında karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER