Yürüyüşle rektörü istifaya davet ettiler

Yürüyüşle rektörü istifaya davet ettiler -Çanakkalede bir grup, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri istifaya çağırmak için yürüyüş düzenledi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, aralarında bazı sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve öğrenci meclislerinin temsilcilerinin bulunduğu grup, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri istifaya çağırmak için yürüyüş düzenledi.
     İnönü Caddesi eski Salı Pazarı mevkisinde toplanan kalabalık, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına doğru yürüdü. Alana gelen yaklaşık 250 kişi, polis kontrol noktasından geçerek Cumhuriyet Meydanına girdi.
     Burada sloganlar atıp, Rektör Laçineri istifaya davet eden topluluk adına konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Mutluay, ÇOMÜnün adının bilim ile anılmasını istediklerini belirterek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, personel ve öğrenciler üzerindeki baskı ve zulümlerle değil, işten atılmalarla, sürgünlerle değil, bilimsel çalışmalarla anılmalıdır dedi.
     Açıklamanın ardından kalabalık, İskele Meydanındaki İletişim Fakültesi binası önüne siyah çelenk bıraktı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yürüyüşle rektörü istifaya davet ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER