Yüz binlerce çiçek ve ağaç toprakla

Yüz binlerce çiçek ve ağaç toprakla buluştu -Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bu yıl 382 bin 200 mevsimlik çiçek ekimi yapılırken 243 bin 839 ağaç dikimi gerçekleşti


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bu yıl 382 bin 200 mevsimlik çiçek ekimi yapılırken 243 bin 839 ağaç dikimi gerçekleştiği bildirildi.
     Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent halkının en iyi hizmete layık olduğu, bu nedenle park ve bahçelerin yanı sıra, orta refüj ile yol kenarlarına mevsimlik çiçek ve ağaçların dikiminin yapıldığı kaydedildi.
     Bu güne kadar yüz binlerce bitkinin toprakla buluştuğunu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Kırıkkale halkının modern ve çağdaş bir kentte yaşamasının yanı sıra doğaya saygılı, yeşil alanları geniş bir kent oluşturulması için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 1 milyon 500 bitki yol kenarları, parklar, orta refüjlere dikilmiştir. Bu kapsamda Yuva ve Kızılırmak Mahallelerinde ve Kent Ormanındaki çalışmalar aralıksız sürmektedir. Bu yıl ise 382 bin 200 mevsimlik çiçek ekimi yapılırken, 243 bin 839 ağaç dikimi gerçekleşmiştir. Kentin çeşitli bölgelerine 10 süs havuzu yapılmış, 890 bin 632 metrekare yeşil alanda 18 çocuk, 21 aile parkı inşa edilmiştir. Kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarı yapılan çalışmaların ve düzenlemelerin ardından 4.6 metrekareden, 7.18 metrekareye çıkarılacaktır.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Yüz binlerce çiçek ve ağaç toprakla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER