Zafer Havaalanının çevresi ağaçlandırılıyor

Zafer Havaalanının çevresi ağaçlandırılıyor


KÜTAHYA (A.A) - Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerinin ihtiyacının karşılanması amacıyla Kütahyanın Altıntaş ilçesinde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Zafer Havaalanının çevresinin ağaçlandırılması için çalışma başlatıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, göreve geldiğinden bu yana yurdun dört bir köşesinde ağaçlandırma hamleleri başlatan Bakan Veysel Eroğlu, Zafer Havaalanının ağaçlandırılmasını da unutmadı.
     Temeli Eroğlunun da katılımıyla 22 Nisan 2011de atılan ve kısa sürede hizmete girmesi beklenen tesisin çevresi, Eroğlunun talimatıyla ağaçlandırılıyor.
     Eskişehir Fidanlık Müdürlüğü tarafından 4 bin 600 fidan, Eroğlunun talimatı üzerine havaalanı çevresine dikilmek üzere Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.
     Karaçam, çınar, söğüt, berberis, kartopu, süs elması, filbahri, mahonya, şimşir, dağ muşmulası, kızılca, mazı ve servi türlerinden oluşan toplam 4 bin 600 fidanın bölgeye dikilmesiyle Zafer Havaalanı ve civarı bambaşka bir görünüme kavuşturulacak.
     Hizmete açıldığında Türkiyenin 4üncü büyük havaalanı olacak Zafer Havaalanında iç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması, bölgenin termal turizm başta olmak üzere sanayi, ticaret, spor ve diğer alanlar bakımından cazibe merkezi haline gelmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zafer Havaalanının çevresi ağaçlandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER