Zap Suyu üzerindeki Gençlik Köprüsü onarıldı

Zap Suyu üzerindeki Gençlik Köprüsü onarıldı


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride Zap Suyu üzerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşları adına yapılan Gençlik Köprüsü Emek ve Demokrasi Platformu tarafından onarılarak tabelası asıldı.
     Zap Suyu üzerinde 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından yapılan köprünün 1999 yılında tahrip edilmesinin ardından 2010 yılında Yazar Cezmi Ersöz öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri tarafından yapılarak Gençlik Köprüsü ismiyle açılışı yapılmıştı.
     Yaklaşık 70 metre uzunluğunda ve 2,5 metre genişliğinde olan köprü bir süre önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tabelaları sökülüp, ayaklarına çeşitli yazılar yazılmıştı. Hakkaride 70 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformunun üyeleri köprünün ayaklarına yazılan yazıları çimentoyla kapatarak sökülen tabelaların yerine üzerine Devrimci Gençlik Köprüsü yazılı yeni tabelalar astı.
     Daha sonra platform adına basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Devrimci Gençlik Köprüsü ya da Deniz Gezmiş Köprüsü Hakkarililerin, büyük anlam biçtiği bir değer olduğunu belirtti.
     (NT-YÖ-İC)
<< Önceki Haber Zap Suyu üzerindeki Gençlik Köprüsü onarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER