Zayıflama ilaçlarının neden olduğu ölümler

Zayıflama ilaçlarının neden olduğu ölümler -CHPli Atıcı: Sağlık Bakanı ya zaaf içinde ya da piyasa ile işbirliği halindedir


MERSİN (A.A) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağın ya zaaf içinde ya da piyasa ile işbirliği halinde olduğunu iddia etti.
     Atıcı, yazılı açıklamasında, Balıkesirde bir vatandaşın kilo vermek amacıyla internet üzerinden zayıflama ürünü satın aldığını, bu üründen dört kapsül kullandıktan bir süre sonra kalp durması nedeniyle hastaneye yatırılarak tedavi gördüğü haberleri üzerine Sağlık Bakanı Akdağın bir açıklama yaptığını hatırlattı.
     Bu açıklamada, Besin desteği ya da takviye edici gıda adı altında izin alıp bilimsel herhangi bir veriye ve çalışmaya dayanmayan, ticari amaç öncelikli, bitkisel tedavi edici, mucize ürün olarak piyasaya sunulan ürünlerin halk sağlığı açısından son derece tehlikeli olduğunu hatırlatırız" demektedir. Bakan, açıklamanın devamında ise bu ilaçların -ölümlere varan sonuçlar doğurabildiği unutulmamalıdır denildiğini anımsatan Atıcı, şunları kaydetti:
     Sağlık Bakanı, olayın ciddiyeti hakkında halkımızı uyardım, benden günah gitti diyerek sorumluluktan kaçmaya ve sorumluluğu kişilere, halka yüklemeye çalışmaktadır. Oysa bu gibi ürünlerin ruhsatını Tarım Bakanlığı vermektedir. Bu cinayetlerin sorumluluğu başta Sağlık Bakanı ve Tarım Bakanı olmak üzere AKP hükümetindedir. Sezaryen cinayettir, kürtaj cinayettir diyen Başbakan kendi bakanları tarafından ruhsatlandırılan ürünlerin neden olduğu cinayetler karşısında sessiz kalmaktadır. Gebe kadınlara düşük yaptırıcı ilaç olarak da bilinen mide ilacını (Misoprostol) eczanelerden toplatan, kullanımını yasaklayan Sağlık Bakanı aynı duyarlılığı zayıflama ürünleri için göstermemekte ve sorumluluk almaktan kaçınmaktadır.
     Halk sağlığını, piyasanın kazanç hedeflerine alet eden bir anlayış sakattır. Bu durumda Sağlık Bakanı ya zaaf içinde ya da piyasa ile işbirliği halindedir.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Zayıflama ilaçlarının neden olduğu ölümler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER