Zeynel Höyüğü turizme kazandırılacak

Zeynel Höyüğü turizme kazandırılacak


YOZGAT (A.A) - Bahadın Beldesi sınırları içerisindeki Zeynel Höyüğü turizme kazandırılacak.
     Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, Bahadın sınırları içerisinde bulunan Zeynel Höyüğunün turizme kazandırılmasına yönelik bir proje hazırlayacaklarını ve burayı turizme kazandırmak istediklerini söyledi.
     Belediye Başkanı Özcan, Turizm Bakanlığı tarafından öncelikli kazı alanı ilan edilen Zeynel Höyüğünde, Haziran ayında yapılan kazı çalışmaları sonucunda saç süsü olarak kullanıldığı sanılan bir altın yaprak, çanak, seramik, vazo, saç iğnesi, çeşitli boncuklar, kupa ayağı, dişler ve bir çok insan kemiği bulunduğunu söyledi.
     Zeynel Höyüğünün define arayanların adeta uğrak yeri olduğunu ve önlem alınmasına rağmen kaçak kazıların bir türlü engellenemediğini belirten Özcan sözlerini şöyle tamamladı:
     Bir kraliçeye ya da zengin bir bayana ait olduğu sanılan bu mezardan bir çok eşya çıkarıldı. Biz Bahadın Belediyesi olarak buradaki kazı çalışmalarının tamamen sonlandırılmasının ardından burayı turizme kazandırmak amacıyla proje hazırlatıyoruz. Konuyla ilgili Sivasa, Anıtlar Yüksek Kuruluna başvuracağız. Önümüzdeki yıllarda burası beldemizin ziyarete açılan önemli tarihi yerlerinden biri olacak.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
<< Önceki Haber Zeynel Höyüğü turizme kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER