Zirai ilaç satışında uzman uyarısı

Zirai ilaç satışında uzman uyarısı


KONYA (A.A) - Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, zirai ilaçların satışını ancak konunun uzmanı ziraat mühendislerinin yapması gerektiğini belirtti.
     Taşpınar, yaptığı yazılı açıklamada, bitki hastalık ve zararlılar ile yabancı otlarla mücadelede vazgeçilemez bir araç olan zirai ilaçların, bilinçsiz ve yanlış kullanıldığında insan ve hayvan sağlığına ciddi zararlar verebileceğini aktardı.
     6308 Sayılı kanun ile yapılan değişiklik sonucu, eczanelerde satılabilen maddeler arasına ziraatta kullanılan ilaçların da eklendiğini anımsatan Taşpınar, şunları kaydetti:
     Zirai ilaçların perakende veya toptan satışını yapanların zirai mücadele uygulamaları konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olmaları zirai ilaç kalıntısının çözümünde büyük öneme sahiptir. Yeterli bilgi birikimine sahip olmayan kişilerin, bitki koruma ürünlerini satmaları durumunda, yanlış teşhis ve tavsiyeler neticesinde zehirlenmeden ölüme kadar bir çok duruma yol açmakta. Bu nedenle zirai ilaçlar mutlaka bu alanda eğitim almış uzman kişiler olan ziraat mühendisleri tarafından satılmalı ve yine ziraat mühendislerinin gözetiminde kullanılmalıdır.
     Taşpınar, ziraat mühendislerinin insan ve hayvan sağlığıyla ilgili ilaçları satmalarının uygun olmadığını, eczacı veya diğer meslek gruplarının zirai mücadele ilaçlarını satmaması gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir : Mümin Altaş
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Zirai ilaç satışında uzman uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER