Zirve Yayınevindeki cinayetlerle ilgili dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlerle ilgili dava -Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 40. duruşmada, mahkemece kabul edilen 762 sayfalık ikinci iddianamenin 300 sayfalık özetinin okunmasına başlandı -İkinci iddianamede terör ör


MALATYA (A.A) - Zirve Yayınevi cinayetleri davası 40. duruşmasında, mahkemece kabul edilen 762 sayfalık ikinci iddianamenin 300 sayfalık özetinin okunmasına başlandı.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, emekli orgeneral Hurşit Tolon dışındaki sanıklar avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Sanıklardan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger, binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, muvazzaf askerler Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik ile Levent Ercan Gelegen ve Aykut Sakanın kimlik tespitlerinin ardından Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, 762 sayfalık iddianamenin 300 sayfalık özetinin okunacağını belirtti.
     Mahkeme Başkanı Kısadan söz alan tutuklu sanık Varol Bülent Aral, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini, Yargıtay içtihatlarında hükümeti devirmeye teşebbüsün suç olmadığını, bu nedenle var olmayan bir suçtan ötürü savunma yapmanın da doğru olmayacağını ileri sürdü. Aral, Benzer iddialarla bir sürü general, subay, türlü iftiralara maruz kalmış, burada da subaylar kamu oyuna rezil edilmek istenmektedir. Bir general 40 yılda yetişiyor. 40 yıl önce İzmirde vaaz veren bir imamın müritleri, 40 yıl sonra general olamayacaklarını anlayınca bu tür iftiralarda bulunuyorlar diye konuştu.
     Mahkeme Başkanı Kısa, savunmaların daha sonra alınacağını belirterek, Aralı uyardı.
     İddianamede terör örgütü yöneticisi olmakla suçlanan Tolonun sağlık sorunları nedeniyle 10 gün rapor aldığı ve bu nedenle tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden getirilmediği belirtildi.
     Soruşturmada hem sanık hem de gizli tanık olarak yer alan İlker Çınarın da dilekçe göndererek, can güvenliği endişesiyle duruşmaya gelmediğini bildirdiği kaydedildi.
     İddianamenin 300 sayfalık özetinin okunmasına başlandı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlerle ilgili dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER