Zonguldaktaki suç örgütü operasyonu

Zonguldaktaki suç örgütü operasyonu -Gözaltına alınan zanlılar arasında eski İl Jandarma Alay Komutanı emekli Kıdemli Albay H.T.A. ile kamu görevlilerinin de olduğu öğrenildi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılar arasında eski İl Jandarma Alay Komutanı emekli Kıdemli Albay H.T.A. ile kamu görevlilerinin de olduğu öğrenildi.
     Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinasyonuyla "suç örgütü kurdukları ve üye oldukları" ve "ihaleye fesat karıştırdıkları" iddiasıyla dün gözaltına alınan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Demir, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ve Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi M.D. ile bir kömür şirketinin bazı yöneticilerin de aralarında bulunduğu şüphelilerin sorgusu sürüyor.
     Kentte 2006-2009 yıllarında İl Jandarma Alay Komutanlığı yaptıktan sonra emekli olan, operasyonda adı geçen şirkete ait alışveriş merkezinin işletme koordinatörlüğüne getirilen H.T.Anın yanı sıra, Kilimli Belediyesi ve Çatalağzı Termik Santralinde görevli 15i aşkın memurun da gözaltında bulunduğu belirtilen operasyon kapsamında, 50ye yakın tabanca ve tüfek, 500 mermi ile çok sayıda evrağın ele geçirildiği kaydedildi.
     Dün, Zonguldak ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, "suç örgütü kurdukları ve üye oldukları" ve "ihaleye fesat karıştırdıkları" iddiasıyla 69 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı - Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Zonguldaktaki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER