Zonguldak Belediye Başkan Vekili Bahadır:

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Bahadır: -Daha temiz bir deniz, daha yaşanabilir bir Zonguldak için biraz sabır istiyoruz


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Belediye Başkan Vekili Adil Bahadır, Daha temiz bir deniz, daha yaşanabilir bir Zonguldak için biraz sabır istiyoruz dedi.
     Bahadır, Kapuz plaj tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Zonguldakın alt yapı problemlerine çözüm olacak, atıksu artıma tesisi ve kanalizasyon alt yapı projesini hayata geçirmek üzere olduklarını söyledi.
     Projenin tamamlandığında, atık suların kanalizasyon sistemi tarafından toplanarak, Zonguldak sahil şeridinden denize karışmasının önleneceğini dile getiren Bahadır, şunları kaydetti:
     Toplanan atık sular, modern atıksu arıtma tesisinde arıtılacak ve sahilden 640 metre, açıkta derin deşarj sistemi ile deşarj edilecektir. Atıksuların, çevre ve halk sağlığı açısından güvenli bir şekilde bertaraf edilmesi sonucu önümüzdeki yıl ilimizin kıyı şeridinden güvenle denize girebileceklerdir. Hem halk sağlığı hem de çevremiz korunarak ilimizin doğal güzellikleri gelecek nesillere aktarılacaktır. Daha temiz bir deniz, daha yaşanabilir bir Zonguldak için biraz sabır istiyoruz.
     Kapuz plajında en ufak bir sağlık sorunu teşkil edecek bir durum olmadığını ifade eden Bahadır, vatandaşların gönül rahatlığıyla burada denize girebileceklerini, buraya sağlık personeli ile sağlık çadırını da kurduklarını anlattı.
    
     -Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali
    
     Bahadır, Uluslararası Zonguldak Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali programının tamamlandığı da belirterek, Bu yıl muhteşem bir festival programı hazırladık. Zonguldak halkı, festivale doyacak dedi.
     Bu yıl ki festivalde ünlü sanatçıların yer alacağını ifade eden Bahadır, şöyle devam etti:
     Festivalimizde 21 Haziranda ilk olarak pop sanatçısı Hadise sahne alacak. 22 Haziranda Edip Akbayram, 23 Haziranda Volkan Konak, 24 Haziranda ise Murat Boz, Zonguldaklı hayranlarıyla buluşacak. Festival kapsamında, 6 yabancı ülkeden halk oyunları ekipleri gelecek. Bu ülkeler, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna, Gürcistan ve Makedonyadır.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Zonguldak Belediye Başkan Vekili Bahadır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER