Zorlu Enerji ve TOÇEVden enerji konulu

Zorlu Enerji ve TOÇEVden enerji konulu drama


YALOVA (A.A) - Zorlu Enerji Grubu ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), çocuklar için Türkiyenin ilk enerji konulu dramasını, Yalovada da sahnelendi.
     Zorlu Enerji Grubu, çocuklara enerjiyi anlatmak için 2010 yılında hayata geçirdiği Enerjimiz Çocuklar İçin projesi kapsamında TOÇEV hazırlanan drama Yalovadaki Rahmi Tokay ve Bahçelievler Ortaokulunda öğrencilerle buluştu.
     Drama öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
     Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi, Enerjimiz Çocuklar İçin projesiyle 2010 yılından bugüne kadar 75 bin çocuğa ulaştıklarını belirterek, 2013 yılının sonuna kadar bu rakamı 120 binin üzerine taşımayı hedeflediklerini belirtti.
     TOÇEV ile işbirliklerinin, bu projeye değer kattığını vurgulayan Erverdi, şunları kaydetti:
     Geliştirdiğimiz projelerle çocuklarımızda küçük yaşlardan itibaren kaynakların ve çevrenin korunmasına yönelik bilincin oluşturulmasına katkıda bulunmaya çalışıyor, onları enerji kaynaklarımızın gündelik hayatımızdaki önemi hakkında düşündürmek istiyoruz. Enerji kaynaklarını bizlerden sonra çocuklarımız kullanacak, yönetecek ve koruyacak. Oyunumuzla Yalovalı çocukları bir yandan eğlendirirken bir yandan da enerji kaynaklarımızın gündelik hayatımızdaki önemi konularında düşündürmek istedik.
     TOÇEV Genel Müdürü Bade Takazoğlu da enerjinin Türkiye için önemine dikkati çekti. Takazoğlu, şöyle dedi:
     Özellikle tasarruf ve doğru enerji kaynaklarını kullanma konularında maalesef yeterli bilgi paylaşımı gerçekleştiremiyoruz. Bu bağlamda Enerjimiz Çocuklar İçin Projesi çocuklarımızı bilinçlendirmek adına büyük önem taşıyor. Özellikle interaktif drama, çocukları içine çekerek, başta çocuklarımız olmak üzere ve onların vasıtasıyla da ailelerini bilinçlendirecektir.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Zorlu Enerji ve TOÇEVden enerji konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER