Yılbaşı öncesi zabıtadan kuruyemiş denetimi


Ankara Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yılbaşı öncesi kuruyemiş ve pastanelerin denetimini yaptı. Esnaf Denetim Amiri Ali Sami Ersever, denetim sırasında sakıncalı bir durumla karşılaşmadıklarını kaydetti. Ersever ayrıca vatandaşların üzeri açık kuruyemişleri satın almaması konusunda uyardı.

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Çankaya Necatibey'deki kuruyemiş dükkanları ve pastaneleri gezdi. İş yerlerinde denetimde bulunan yetkililer tazelik, hijyen ve üretim araştırması yaptı. Depoları gezen yetkililer, iş yeri sorumlularına yapmaları gerekenleri anlattı.

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Esnaf Denetim Amiri Ali Sami Ersever denetim sonrası basın mensuplarına bilgi verdi. Denetim sırasında sakıncalı bir durumla karşılaşmadıklarını söyleyen Ersever, "Bir yerde satışa sunulan kuruyemişin üzeri açıktı, onu da iş yeri sorumlusu ürünü satmadan teşhir ettiğini beyan etti." diye konuştu.

"UYGUN ŞARTLARDA MUHAFAZA EDİLMEYEN ÜRÜNLERDE KURTLANMA OLUYOR"

Ersever, kuruyemişlerde vatandaşın açıkta satılan kuruyemişleri almaması gerektiğinin altını çizdi. Uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ürünlerde kurtlanma oluyor. Bunlar iş yerlerinde elenerek satışa sunuluyor. Bunun için bizler ve ekibimiz satış yerlerinden ziyade depolarını kontrol ediyoruz. Bu tür yerlerde kahve makinası, kavurma makinası bunların bacaya bağlı olması gerekir. Bu iş yerlerinden çıkan konuyu sokağa salmamaları gerekir. Ayrıca çalışanların hijyen belgelerine bakıyoruz. İş yerlerindeki belediye ruhsatlarını denetim ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kuruyemişlerde herhangi bir fiyat tarifesinin olmadığını aktaran Ersever, "Fiyat tarifesi meşrubatlarda var, onlara bakıyoruz. Tüm ürünlerin orijinal paketleri üzerindeki son kullanım, menşei, kaç yılında üretilmiş ona bakıyoruz. Zaten kuruyemişlerde şu anda satışa sunulan ürünlerde genelde ithal ürünler." açıklamasında bulundu.

Denetimlerin bölgedeki ekipler tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden, Ersever şunları kaydetti:"Çankaya 8 bölge var. 8 bölgenin merkez amirlikleri bir esnafa yaklaşık 4 ayda bir sürede gelecek şekilde denetimler olur. Bunun dışında bölge halkından gelen şikayetleri dinliyoruz. 24 saat bu yönde hizmet veriyoruz. "
CİHAN
<< Önceki Haber Yılbaşı öncesi zabıtadan kuruyemiş denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER