Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan polislerin yargılanmasına başlandı


17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten emniyet personelinin yargılandığı dava Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başladı. İlk duruşmada savunma avukatları itiraz ederek görev ve yetkisizlik yönünden davanın Ankara'da görülmesi gerektiğini dile getirdi.

Aralarında eski polis müdürleri Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, Mahir Çakallı ve Hamza Tosun gibi isimlerin de yer aldığı 8'i tutuklu 69 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Adliyesi'nde sabah 10.00'da başladı. Tutuklu polis müdürleri, polis memurları ve diğer kişilerin katıldığı duruşmada kimlik ve adres tespiti yapıldı. Bir avukat, mahkeme salonunun yetersiz olduğunu, rahat çalışma ortamı bulunmadığını belirterek duruşmanın salonunun değiştirilmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talebi kayıt altına aldı.

Kimlik ve adres tespitinin ardından Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy'un avukatı Muammer Aydın, itiraz talebinde bulunarak mahkemenin görev ve yetkisizlik yönünden Ankara'da yapılması gerektiğini dile getirdi. Duruşmada avukatlar talepleri dile getirmeye devam ediyor.

Yolsuzluk-ve-rusvet-operasyonlarini-yapan-polislerin-yargilanmasina-baslandi-1978857.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan polislerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER