Yolsuzlukla suçlanan Devlet Başkanı istifa etti


Orta Amerika ülkesi Guatemala Devlet Başkanı Otto Perez, hakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla yüzleşmek üzere istifa ettiğini duyurdu. Guatemala Kongresi, önceki gün Perez'in dokunulmazlığını oybirliğiyle kaldırmıştı. Adalet Bakanlığı'nın yurtdışına çıkış yasağı getirdiği Perez hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Yakalama kararı sonrası konuşan sözcü Jorge Ortega, 2012'den bu yana iktidarda olan muhafazakâr Devlet Başkanı'nın 'yöneltilen suçlamalarla tek başına yüzleşmek' amacıyla bu kararı aldığını duyurdu.

"İNSANI PARA DEĞİL ONURU ADAM YAPAR"

Yaşananlarla ilgili, "Maalesef güçlü insanlara hiçbir şeyin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Yaptıkları her zaman yanlarına kalıyor. Soykırım yapıyorlar, çalıyorlar ama her zaman kurtuluyorlar." diye konuşan bir aşçı, "Umarım adalet yerini bulur." ifadesini kullandı.

Başkan'ın herkes gibi sıradan bir insan olduğunu ve istifasına sevindiğini söyleyen muhasebeci bir Guatemalalı, "İnsanı para değil onuru adam yapar." şeklinde konuştu.

Aylardır devam eden protestoların istifaya götürdüğü Devlet Başkanı Perez, gümrüklerde milyonlarca dolarlık yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanacak.Yolsuzlukla-suclanan-Devlet-Baskani-istifa-etti-1882319.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Yolsuzlukla suçlanan Devlet Başkanı istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER