Yüksekova'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı


Yüksekova'da 24 Kasım Öğretmenler Günü tören ile kutlandı. İlk tören Yüksekova Hükümet Konağı'nın önünde Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı, ardından kutlamalara Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde devam edildi.

Törene; Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Garnizon Komutanı Halil İbrahim Ergil, okul, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı. Günün anlam ve önemi üzerine konuşan Yüksekova Kaykamamı İbrahim Çenet, öğretmenlere hitaben "Burada ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olan çocuklarımızı, sizlerin yakmış olduğu meşale ile geleceğimize, yarınlarımıza hazırlıyorsunuz. Bu anlamda gerçekten biz öğretmenlerimizin olduğu yerde bir medeniyet, güzellikler görüyoruz. Ben özellikle 30 binden fazla öğrencisi olan Yüksekova'da bunun önemini burada her geçen gün çok daha iyi görüyorum. Çok zor şartlar altında görevinizi yerine getiriyorsunuz. Öğrenciler zor şartlar altında okullarına ulaşıyor, aileler zaman zaman kaygılı." şeklinde konuştu.

Öğretmenler Günü kutlamaları, stajyer öğretmenlikten asil öğretmenliğe geçen öğretmenlerin yemin etmesi, öğrencilerin okudukları şiir ve öğretmenlerin hazırlamış olduğu müzik dinletisiyle son buldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekova'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER