Yunan Parlamentosu'ndan Fransa liderine madalya


Fransa lideri François Hollande, Yunan Parlamentosu'nda bir konuşma yaptı. Hollande'a Yunan Parlamentosu'nun Perikles armalı altın madalyası takdim edildi.

Yunan parlamentosunda bir konuşma yapan Fransa lideri François Hollande, "Meclise seslenmek benim için büyük onur." dedi.

İki ülkenin tarihi bir dostluğa sahip olduklarını belirten Hollande, Yunanistan ile kreditörler arasında sağlanan 12 Temmuz tarihli anlaşmaya dikkat çektiği konuşmasında "12 Temmuz'daki uzun gece, sadece Yunanistan'ın şansını değil daha genel anlamda Avrupa fikrinin ne olduğunu da belirledi." dedi.

Kendisinin bile o gece diğer liderlere baktığında onları Yunanistan'ın Euro'da kalıp kalamayacağı konusunda endişeli gördüğünü söyleyen Hollande, Çipras'ın güven ruhu içerisinde ülkesi için mücadele verdiğini söyledi.

Fransa'nın Yunanistan'a zor reform ve değişiklikleri yapabilmesi için destek olacağını anlatan Fransa lideri, ilk değerlendirmenin tamamlanarak belirsizliğin ortadan kaldırılması, bankaların da yeniden sermayelendirilerek normale dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Hollande, konuşmasını "Yaşasın Yunanistan, Yaşasın Fransa, Yaşasın Dostluğumuz" ifadeleriyle tamamladı.

Konuşmasının ardından Meclis Başkanı Nikos Vutsis, Hollande Yunan Parlamentosu'nun Perikles armalı altın madalyasını takdim etti.

Hollande'n konuşmasını Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras'ın yanı sıra bütün milletvekilleri dinledi. Hollande'n meclise girişinde ise milletvekilleri ayakta bekledi.

Bu arada Yunan liderler, trafik kazasında hayatını kaybeden 42 kişi için Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande taziye mesajlarını iletti.

FAHRİ DOKTORA

Atina ziyaretinde Hollande, Akropolis Müzesini de gezdi. Atina Fransa Okulu'nu da ziyaret eden Hollande, Atina Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ile ödüllendirildi. Fransa lideri Hollande, akşam saatlerinde beraberindeki bakan ve işadamları ile birlikte Atina'dan ayrılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Yunan Parlamentosu'ndan Fransa liderine madalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER