Zabıtadan kaldırım denetimi

Zabıtadan kaldırım denetimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin, kent genelinde sürdürdüğü kaldırım işgalleri, seyyar satıcı ve işportacılara yönelik çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri ile polis, Turgutreis, Kiremithane, Çankaya, Barış, Bahçe, Hamidiye, Mahmudiye, Camiişerif, İhsaniye, Mesudiye, Nusratiye, Üçocak ve Yenimahalle'de cadde ve ara sokaklarda kaldırım işgali yapan işyerleri, seyyar satıcılar ile işportacılara yönelik çalışma yaptı. Çalışma neticesinde; 8 zabıt varakası ve 23 adet tespit tutanağı tutulurken, 3 adet çöp toplayan araç faaliyetten men edildi. Yapılan uygulamalarda ayrıca 11 adet ihtar tutanağı, 2 adet idari yaptırım tutanağı düzenlendi. 2 adet terazi, 4 adet duba ve muhtelif ebatta birçok malzemeye el konuldu.

Vatandaşların kaldırımlarda daha rahat yürüyebilmesi ve alışveriş yapabilmesi için zabıta ekiplerinin, çalışmalarını kentin dört bir yanında sürdürdüğünü belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Amacımız esnaflarımıza ceza yazmak değil. Sadece esnaflarımızın bu konuda daha duyarlı davranıp, bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Halkımıza düzenli, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sunmak ve kentteki görsel kirliliği ortadan kaldırmak için bu tür uygulamalarımız periyodik olarak devam edecektir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Zabıtadan kaldırım denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER