Zarif: Cenevre anlaşmasından sonra Suudi Arabistan panikledi


İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesi ile dünya güçleri arasında 2013'te imzalanan ve geçtiğimiz hafta uygulamaya konulan nükleer anlaşmanın ardından Suudi Arabistan'ın paniklediğini öne sürdü.

Davos'ta "İran ve dünya için bundan sonra atılacak adımlar" başlıklı oturumda sorulara cevap veren Zarif, Riyad-Tahran geriliminin bir savaşa dönüşme ihtimali olmadığını ifade etti.

İranlı bakan şu ifadeleri kullandı: "Suudi komşumuz, gerginliğin hiçbir tarafın çıkarına olmadığının farkına varmalı. Maalesef 2013'te Cenevre'de yapılan anlaşmanın ardından Suudi komşularımız panik yapmaya başladı. Dostlarım, panik yapmaya gerek yok. İran sizinle birlikte çalışmaya hazır. İran, hiç kimseyi bu bölgeden dışlama niyetinde değil. Bir çatışmaya girmeye hiç gerek yok."

İran'ın geçmişte provoke edilmeye çalışıldığını ve Cidde Havaalanı'nda iki İranlı çocuğun saldırıya uğradığını söyleyen Zarif, bu dönemde Suudi Arabistan ile ilişkileri kesme konusunda gelen baskıları reddettiğini belirtti.

İran'daki Suudi temsilciliklerine yapılan saldırıları her seviyede kınadıklarını, bununla gurur duymadıklarını ve bu eylemleri kendi güvenliklerine ve egemenliklerine karşı yapılmış saldırılar olarak gördüklerini ifade eden Zarif, "Ama maalesef Suud komşularımız ilişkileri kesmek için bahane arıyormuş." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Zarif: Cenevre anlaşmasından sonra Suudi Arabistan panikledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER