Zonguldak-Karabük demiryolu hattı, revizyonun ardından hizmete girdi


Zonguldak-Gökçebey-Karabük demiryolu hattı, 3 yıl süren rehabilitasyon ve sinyalizasyon çalışmalarının ardından yolcu taşımacılığı hizmetine girdi.

Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattının Rehabilitasyon ve Sinyalizasyon Projesi'nde yapım çalışmaları tamamlanan Karabük-Gökçebey-Zonguldak kesiminde yolcu taşımacılığına bugün itibariyle başlandı.

İlk seferin yapıldığı Zonguldak Gar'ından trene binen Zonguldak AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar ile Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve vatandaşlar yeni seferlerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

TCDD tarafından yapılan yeni düzenlemede, Zonguldak - Karabük arasında işletilmek üzere 22301 ve 22302 numaralı trenler sefere konuldu. 'Ulaştırma Operasyonel Programı' kapsamında toplam 227 milyon Euro maliyeti ve katılım öncesi (IPA) fonları için enstrümanlar aracılığıyla Avrupa Birliği'nin 190 milyon Euro hibe verdiği projenin, şu ana kadar Türkiye ve Avrupa Birliği arasında finanse edilen en büyük proje olduğu bildirildi.

Sabah saat 05.00'da ilk yolcu taşımalı deneme seferine başlayan modern yolcu trenleri Zonguldak – Karabük arasında günde iki sefer yapacağı belirtildi.

Modernizasyon çalışmaları tamamlanan Zonguldak-Karabük arasındaki yolcu taşımacılığı da modern ve konforlu DMU (15000'lik) tipi Dizel Tren Setleriyle gerçekleştirileceği öğrenildi. Her biri 132 kişilik koltuk kapasitesine sahip setlerin yüksek hızlı tren setlerine yakın konfor sağladığı açıklandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak-Karabük demiryolu hattı, revizyonun ardından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER