Zooparktaki ayılar kış uykusu öncesinde balıkla besleniyor


Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Zoopark'ta bulunan ayılar, kış uykusu öncesinde özel bakım ve beslenme programları ile kışa hazırlanıyor. Bakıcıları tarafından özenle beslenen hayvanlar, kış uykusu öncesinde yağ tutması için taze balıkla besleniyor.

İnsanlarda olduğu gibi havaların soğumasıyla birlikte hayvanların da enerji ihtiyaçları artıyor. Hayvanat bahçesinde bulunan beslenme uzmanları tarafından hayvanların günlük yem miktarlarında ihtiyaca göre her bir hayvan için yeniden düzenleme yapılıyor.

Zooparkta bulunan aslan, kaplan ve leoparlara kemikli kırmızı et yada tavuk eti verilirken, beslenme tarzı insanlara benzeyen ayılara da taze balık, sebze ve meyveler yediriliyor. Otlarla beslenen hayvanlara da mevsime uygun sebzeler veriliyor. Mevsimsel geçiş dönemlerinde tüm hayvanlara ihtiyaçları doğrultusunda vitamin mineral takviyeleri de yapılarak bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Bu arada meyvelerin şeker oranları daha yüksek olduğundan dolayı az miktarda meyve ve çok miktarda sebze ile beslenen lemurlar da doğal protein takviyeleri ile sağlıklı bir şekilde beslenmeleri yapılıyor.

European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) üye olan Bursa hayvanat bahçesinde ki hayvanların beslenme tarzı ve ihtiyaçları da yine EAZA tarafından laboratuvar çalışmaları ile tespit ediliyor. Bu sayede doğadaki beslenmelerini temel alan bir beslenme tarzı uygulanıyor.

AYILAR BALIKLARI DÜRÜM GİBİ YİYOR

Hayvanat bahçesini gezerken ayıların balıkla beslenmesine şahit olan vatandaşlardan Yüksel Koç, "Güzel bir yer, her şeyi, temizliği açısından, çeşit çeşit hayvanlar açısından çok güzel bir yer. Burada tek ayılar üzerine değil, bütün hayvanların beslenmesini gördüm. Burada hayvanlar doğal yiyecekleri ile itina ile besleniyor. Onların bir seslenişi ve bir balık atılması arasında bile bir insan çağırır gibi o yeme gelmeleri çok hoşuma gitti. Ayılara balık verildi ve onlarda sanki bir dürüm gibi balıkları yemesi çok güzel. Mükemmel bir yer, beslenmeleri açısından da çok güzel." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Zooparktaki ayılar kış uykusu öncesinde balıkla besleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER