22 göçmenin umut yolculuğu açlık, susuzluk ve soğuk sebebiyle ölümle bitti

Girit Adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir bottaki 22 kişinin açlık, susuzluk ve soğuk nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
Yunanistan Sahil Güvenlik Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, Girit Adası’nın Yerapetra Limanı açıklarında iki gün önce düzensiz göçmenleri taşıyan bir bot tespit edildiği ve bottaki 26 kişinin kurtarıldığı belirtildi.
Açıklamada, “Kurtarılanların beyanlarına göre, kötü şartlar nedeniyle bottaki 22 kişi hayatını kaybetti ve göçmen kaçakçılarının talimatları doğrultusunda ölenlerin bedenleri denize atıldı” ifadesi yer aldı.
Yunan Devlet Televizyonu ERT’nin haberine göre ise ölen göçmenlerin çoğu Sudan ve Bangladeş uyrukluydu.
Haberlere göre 21 Mart’ta yola çıkan göçmenlerden 22’si soğuk, açlık ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

HARUN TOKAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

Basın derneklerinden AB'ye vize eleştirisi: Türk g...

Husiler savaşa dahil oldu: Yemen'den İsrail'e füze...

Dikkat: İlacı böyle içiyorsanız sizi öldürebilir!

AKP iktidarında Anayasal haklar ayaklar altında: ...

Vizesiz Avrupa’nın yolu 'terör tanımı'nın değişmes...







