DEM Parti'de Kongre Ve Yasa Heyecanı: "Demirtaş ve Yüksekdağ Siyasete Dönüyor"

Çerçeve yasanın hayata geçmesiyle birlikte cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tahliye edileceğini vurgulayan Bakırhan, binlerce kişiyle birlikte bu isimlerin yeniden aktif siyasi hayata katılacağını ifade etti.
Özgür Özel’in Desteği ve Muhalefete Eleştiri
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in yasaya "Evet" oyu vermesini umut verici ve önemli bulan Bakırhan, buna karşın YENİ Partili milletvekillerinin yaklaşık üçte ikisinin "Hayır" oyu kullanmasını eleştirdi. Parti içerisindeki bu bölünmenin muhalefetin iktidar iddiasına zarar verdiğini belirtti.
"En Kritik Eşik Toplumsal Psikoloji"
Sürecin başarısı için toplumsal psikolojinin doğru yönetilmesi gerektiğinin altını çizen DEM Parti Eş Genel Başkanı, Türk tarafının güvenlik kaygıları ile Kürt tarafının özgürlük taleplerinin eş zamanlı olarak ciddiye alınması gerektiğini söyledi.
Bakırhan ayrıca, 6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek parti kongresiyle birlikte yeni döneme uygun kadro ve siyaset dilinin inşa edileceğini müjdeledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ













