Erdoğan'a 'daha ne olacak' tepkisi: 'Emekliye hakaret etmeyi normal görüyor'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 13 2025
Paylaş
X Post
Ekrem İmamoğlu, emekliye bayram ikramiyesine, "3 bindi 4 oldu daha ne olacak" deyip gazeteciye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, sert çıktı. İmamoğlu, "Sevgili dostlar, bunlar ise emekliye bile verilen maaşı kendi parası gibi verdiğini düşünerek o emekliye hakaret etmeyi normal görüyor. Bu edebin, edebin ayaklar altına alınması demektir. Utanç duyulacak bir durumdur" dedi.
Cumhurbaşkanlığına adaylık çalışmaları sürecinde vatandaşla buluşan İmamoğlu'nun gündeminde emekli ikramiyeleri ve Erdoğan'ın tepkisi vardı.
İmamoğlu, "Allah ülkemizin bereketini kaçıranlardan bu ülkeyi korusun. Bugün, bugün milletin, zor günler yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Kime sorsanız tadımız kaçtı. Elimize, elimize geçen paranın bereketi, kıymeti kalmadı. Daha dün 200 lira büyük para diye düşünüyorken, fazla değil 8-10 yıl önce, bugün bozuk para bile değil. Paramız da pul oldu, itibarımızı da yerle bir ettiler. Dünya ölçeğinde ülkemizin bulunması gerektiği yerden çok aşağılardayız. Niye bu haldeyiz biliyor musunuz?
"EMEKLİ BORÇLANMADAN YAŞAYAMIYOR"
Çünkü bir iktidar adalet duygusunu yitirirse o memleketin ne yaparsanız yapın bereketi kaçar. Orada ne refah olur ne huzur olur. Bizim en büyük sorunumuz ülkeyi yönetenlerin, sevgili dostlarım, üzülerek ifade ediyorum, zerre adalet duygusu kalmadı. Vicdanları köreldi. Milletin hakkını, hukukunu çiğnemekten 1 mm bile geri durmuyorlar.
Halbuki bu ülkede kazandığı parayla geçinemeyen, borçlanmadan, borçlanmadan yaşayamayan, borçlanmak bir iş insanı, bir üretici, bir sanayici için normal olabilir ama bu ülkede artık emekli borçlanıyor emekli.
İş kurmak için değil . Yaşamak için, borçlanmadan yaşayamayan, borçlanmadan hayatını sürdüremeyen milyonlarca dar gelirlinin hali bu iktidarı yönetenlerin umurunda değil. Ve şükredin, şükredin derken, şükredin derken onu bile fırça atarak söylüyor.
Halkına fırça atarak söylüyor. 3.000' liraydı 4.000 oldu. Daha ne olacak diyor? Daha ne olacak diyor? Bu bakış açısı ne biliyor musunuz? Bizdeki terbiye, bizdeki terbiye, anlayış ki zaten öyle. Bizdeki anlayış milletin parasını millete dağıtmak anlayışı. Burada saygıdeğer başta Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarım
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hangisi daha pahalı?2.Hakan Atilla sessizliğini bozdu: 'Ankara’dan hakimi f...'cülükle suçlamam istendi, iyi ki yapmamışım'3.Farklı milletler ve inançlar arası köprüler4.İBB davası haftaya olaylı başladı, mahkeme duruşmayı sonlandırdı5.İsrail, kara harekatı başlattı
6.Trump'ın 'Hürmüz'e gemi gönderin' çağrısına 3 ülkeden ret7.Dikkat çeken iddia: Putin devreye girip, Hamaney'i tedavi için Moskova'ya götürdü8.Ülker sektörden çıkıyor! Bir dönem kapanıyor!9.98. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu: 'One Battle After Another' fırtınası10.Üniversiteler gözden düştü: YKS'ye başvuran sayısında tarihi azalış

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ













