Filistin'i tanıyan Batı'ya Netanyahu'dan tehdit: 'Bekleyin ve görün!'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 22 2025
Paylaş
X Post
Batılı ülkelerin peş peşe Filistin’i tanıma kararı almasına sert tepki gösteren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tehditkâr ifadeler kullandı. Netanyahu, “Filistin’i tanıyanlar teröre ödül veriyor. ABD’den döndüğümde karşılığını görecekler” ifadesini kullandı.
Filistin diplomasisinde tarihi bir dönemeç yaşanırken, İsrail’den öfke dolu bir yanıt geldi. İngiltere, Kanada, Avustralya ve Portekiz Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde Filistin Devleti’ni resmen tanıdıklarını açıkladı. İsrail merkezli Haaretz gazetesinin aktardığına göre Başbakan Binyamin Netanyahu, Batı ülkelerinin bu adımını 'terörizme ödül' olarak nitelendirdi. İsrail’in yıllardır Filistin devletinin kurulmasını engellediğini belirterek bu duruma izin vermeyeceklerini söyledi.
İLHAK TEHDİDİ
Netanyahu, Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerini daha da genişleteceklerini dile getirirken, “Bekleyin ve görün” sözleriyle yeni adımların sinyalini verdi. ABD ziyareti dönüşünde daha sert bir karşılık vereceğini belirten Netanyahu, Batı’ya gözdağı verdi. İsrail hükümetinin aşırı sağcı kanadı da aynı yönde açıklamalar yaptı. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Kültür Bakanı Miki Zohar, üç ülkenin kararını hedef alarak Batı Şeria’da yeni adımlar atılması gerektiğini savundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran Dışişleri Sözcüsü Bekayi: "ABD ile müzakerelerin yeniden başlamasını talep etmedik"2.İngiltere Başbakanı Burnham: 'Ukrayna'ya desteğim yüzde 100 olacak'3.İncirin tanesi 42 liradan satılıyor: "Belki yarısını alırım"4.ABD, İran saldırılarını neden durdurdu? Stoklar tükeniyor mu?5.Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, Özel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına destek verecek

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

İran Dışişleri Sözcüsü Bekayi: "ABD ile müzakerele...

İngiltere Başbakanı Burnham: 'Ukrayna'ya desteğim ...

İncirin tanesi 42 liradan satılıyor: "Belki yarısı...

ABD, İran saldırılarını neden durdurdu? Stoklar tü...

Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, Özel'in dokunulmaz...







