İmamoğlu: 'Tutuklanmam sürece en büyük sabotajdır'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 20 2025
Paylaş
X Post
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Benim tutuklanmam ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine yönelik en büyük sabotajdır" diye konuştu. MHP lideri Bahçeli'yi de işaret eden İmamoğlu, "Bahçeli’nin Türkiye’nin kaderini belirleyen bu sürece karşı gerçekleştirilmiş en büyük sabotajı gördüğünü ve bunu yapanları anladığını biliyorum" ifadelerini kullandı.
Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar geldi.
Gündeme dair soruları yanıtlayan ve "Terörsüz Türkiye" sürecine değinen İmamoğlu, "Benim tutuklanmam ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine yönelik en büyük sabotajdır" diye konuştu.
"FİDYE SİYASETİ"
Halk TV'ye konuşan İmamoğlu bazı CHP’li belediye başkanlarının AKP’ye katılmasını “Fidye siyaseti” diye eleştirerek, şöyle dedi:
“Bu fidye yöntemi, belediye başkanlarına yöneltilen suç veya teftiş dosyalarıyla savcılık soruşturmaları üzerinden şantajla başlıyor. AK Parti’ye geçersen serbestsin, geçmezsen hapistesin tehditleriyle devam ediyor. İktidar safına geçerek fidyesini verenlerin soruşturmalardan kurtulmasıyla sonuçlanıyor.”
İmamoğlu, “Boyun eğmeyen belediye başkanlarına cezaevi yolu gözükmüş, diz çökenlereyse transfer zorunluluğu getirilmiştir. Fidye siyasetiyle gerçekleştirilen transferlerin en büyük anlamı şudur: Bütün tutuklu CHP’liler aklanmıştır” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, CHP’nin ‘Terörsüz Türkiye’ süreci için TBMM’de kurulan komisyona katılması kararının arkasında duruyor. Hatta bir adım ileri giderek, 19 Mart Operasyonu’nun ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine yönelik sabotaj olduğunu söyledi.
"TUTUKLANMAM SÜRECE SABOTAJ"
İmamoğlu, şöyle dedi:
“İBB davasıyla tutuklanmam, ‘Terörsüz Türkiye’ ismiyle başlayan sürece yönelik gerçekleştirilmiş en büyük sabotajdır. Bu sabotaja hala devam ediyorlar. Komisyonun başarısının önündeki en büyük engel, iktidarın kumpaslar, yargı süreçleri ve kayyımlar üzerinden yürüttüğü sabotajlardır.”
İmamoğlu, “İktidar eğer bu tehlikeli yoldan sapmaz
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Altının seyri nasıl devam edecek? İşte detaylar!2.CHP'de istifa depremi: 264 eski milletvekili partiden ayrıldı3.950 TL tartışmasına cast ajansından savunma: “Figüran parası değil”4.Gülistan Doku soruşturmasında yeni dalga: 15 ilde delil karartma operasyonu5.Ahbap soruşturması genişliyor: 5 ünlü isim ifadeye çağrılıyor
6.PKK için hazırlanan yasa taslağında sona doğru: Teklif Meclis'e geliyor7.Livaneli’den KHK’lılara destek: “Yaşananları unutmamalıyız”8.İstanbul'da Ahbap Derneği'ne Kayyım Atandı9.Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na sert mesaj: Beni dokunulmazlıkla mı korkutacaklar?10.Ukrayna İHA’larının hedefi yine Moskova oldu

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

Altının seyri nasıl devam edecek? İşte detaylar!

CHP'de istifa depremi: 264 eski milletvekili parti...

950 TL tartışmasına cast ajansından savunma: “Figü...

Gülistan Doku soruşturmasında yeni dalga: 15 ilde ...

Ahbap soruşturması genişliyor: 5 ünlü isim ifadeye...







