TUSAŞ saldırısının araştırılması önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 24 2024
Paylaş
X Post
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP’nin; dün TUSAŞ’a yapılan saldırının tüm yönleriyle araştırılması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, "Bu hain saldırı sonrasında; tetiği çeken teröristlerin arkasında kimin eli olduğu, bu elin amacı, saldırının zamanlaması ve yeri, saldırının önlenememesi nedeniyle oluşan zafiyetin sorumlusu kimlerdir sorularına yanıt aranmalıdır" dedi.
CHP, dün TUSAŞ’a yönelik saldırının tüm yönleriyle araştırılması için grup önerisi getirdi. Öneri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Grup önerisi üzerine söz alan CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, saldırının zamanlamasına işaret etti. Saldırının yalnızca güvenlik boyutuyla ele alınmasının yetersiz kalacağını belirten Ünver şunları söyledi:
SP’Lİ KARAMAN: "ÜLKEMİZİN SAADETİ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPMAYA HAZIRIZ"
DEM PARTİLİ AKIN: "TÜRKİYE'DE ACİL BARIŞA İHTİYAÇ VAR
Grup önerisi üzerine söz alan CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, saldırının zamanlamasına işaret etti. Saldırının yalnızca güvenlik boyutuyla ele alınmasının yetersiz kalacağını belirten Ünver şunları söyledi:
"Saldırının zamanlamasının manidarlığı ortadadır. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler böylesi bir zaman diliminde güvenlik ve istihbarat birimlerimizin daha dikkatli olmasını gerektirmekteydi. Siyaset dünyasından yapılan bazı açıklamaların, yapılan yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerin olduğu bir dönemde böylesi hain bir saldırı ihtimali düşünülmeli ve bu hainlik önlenmeliydi. Benzer hain saldırıları çözüm sürecinde ve 7 Haziran- 1 Kasım dönemlerinde gördük. Bu hain saldırı sonrasında; tetiği çeken teröristlerin arkasında kimin eli olduğu, bu elin amacı, saldırının zamanlaması ve yeri, saldırının önlenememesi nedeniyle oluşan zaafiyetin sorumlusu kimlerdir sorularına yanıt aranmalıdır. TUSAŞ'a yapılan bu saldırı yalnızca bir kurumun güvenliğini değil aynı zamanda ülkemizin geleceğini de tehdit etmektedir."
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman da, "Terör, on yıllardan beri Türkiye'yi derinden etkileyen bir meseledir. Eylemin yapıldığı zamanlamaya da dikkat edildiğinde bunu anlamak mümkündür. Bu durum vatandaşlarımız arasında korku ve güvensizlik yaratmakta, sosyal bağları zayıflatmaktadır. Hem ülke içinde hem ülke dışında birçok süreç başlatıldı. Biz ilkelerimizden ödün vermeden, ülkemizin saadeti için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. İktidar başta olmak üzere tüm paydaşlara sesleniyorum; barış için gereken neyse devlet adabına yaraşır şekilde yapalım. Birileri buna engel olmak istiyorsa, sıkılı yumruklarla tokalaşılmaz" diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.DEM Parti'den hükümete Kalıcı çözüm için yasal düzenleme çağrısı2.15 Temmuz’da Erdoğan’a desteğe koşmuştu; eski İngiliz bakan, 10 yıl sonra rejime övgüler yağdırdı3.Avrupa Birliği'nde 13 yaş altına dijital sınırlama geliyor4.ABD enflasyon verileri sonrası piyasalar hareketlendi: Altın sert yükseldi, dolar endeksi düştü5.Kılıçdaroğlu'na şok! Şair Ahmet Telli'nin ailesi taziye ziyaretini reddetti!
6.Hürmüz’de savaş riski büyüyor: ABD İran’a üçüncü dalga saldırı başlattı, Trump limanlara abluka kararı aldı7.Hangi siyasi etkili oldu! Haluk Levent susma hakkını kullanmaya karar verdi8.Özgür Özel yönetiminden Olağanüstü Kurultay için mahkemeye başvuru9.En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin madde komisyonda kabul edildi10.Dünya Kupası: İspanya, Fransa’yı 2-0 yenerek finale yükseldi

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

DEM Parti'den hükümete Kalıcı çözüm için yasal düz...

15 Temmuz’da Erdoğan’a desteğe koşmuştu; eski İngi...

Avrupa Birliği'nde 13 yaş altına dijital sınırlama...

ABD enflasyon verileri sonrası piyasalar hareketle...

Kılıçdaroğlu'na şok! Şair Ahmet Telli'nin ailesi t...







