10 ayın kimya ihracatı 12,9 milyar dolar

10 ayın kimya ihracatı 12,9 milyar dolar

Kimya ihracatı, 2015'in 10 ayı itibari ile 12 milyar 900 milyon dolar oldu. İhracat Ekim ayında da yüzde 12,42 inip 1 milyar 310 milyon dolara geriledi.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, yeni iktidarın ekonomiye yön vereceğini vurguladı; şunları ifade etti:
"Ekonomik büyüme ve ihracat artışı adına istikrar önemli. Kimya, pek çok sektöre ara malı ve hammadde girdisi sunuyor ve sanayiye katkı yapıyor. Ancak gerek ekonomik gerek siyasi sorunların en çok karşılık bulduğu sektörlerin başında geliyor. Öte yandan ülkemiz üretime döndürülebilir, kalıcı yatırımlara gerek duyuyor. Bu da ancak güven duyulan bir ortamla mümkün olabilir. Yeni iktidarın ekonomimizin istikrarlı ilerlemesine katkı sunmasını temenni ediyor ve katma değerli ürünün daha çok ardında durulması talebinde bulunuyoruz."

10 ayda en çok kimyevi ürün ihracat yapılan ilk 3 ülke Irak, Mısır, Almanya oldu. Diğer ülkeler şöyle sıralandı: BAE, İtalya, İran, İspanya, Suudi Arabistan, Yunanistan ve Azerbaycan-Nahcivan.
kimya-ihracati-129-milyar-dolar-1934370.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 10 ayın kimya ihracatı 12,9 milyar dolar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER