Büyükşehir Belediyesi, Ahlatlıbel Tesisleri'ni Çankaya Belediyesi'nden aldı

Büyükşehir Belediyesi, Ahlatlıbel Tesisleri'ni Çankaya Belediyesi'nden aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 1993'te Meclis kararıyla Çankaya Belediyesi'ne devredilen Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri'ni geri aldı. Hafta sonları on binlerce insanı ağırlayan Ahlatlıbel'in geri alınma gerekçesi ise Çankaya Belediyesi'nin 'devir sözleşmesine aykırı davrandığı' iddiası. Çankaya Belediyesi yetkilileri, kararı duyunca şok yaşadıklarını belirterek, konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılacağını kaydetti. Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri daha önce de Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi nedeniyle karşı karşıya gelmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart 1993'te 119 sayılı karar ile 244.909 metrekarelik park ve rekreasyon alanı, 'yeşil dokunun düzenlenmesi, ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, peyzaj projelerinin hazırlanması ve uygulanması amacıyla' Çankaya Belediyesi'ne devredildi. Devir protokolüne de 'peyzaj ve tesislere ilişkin projenin Büyükşehir Belediyesi'nin onayı alınarak inşaat ve inşaat ve iskana ait izinler de dahil olmak üzere ve sahanın ihdas olunacak tescile konu taşınmazların Büyükşehir Belediyesi adına tescillerinin yapılması koşulu' eklendi.

ESKİ KARAR İPTAL EDİLDİ, TESİSLERLE BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLDİ

Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi'ni bir kez daha karşı karşıya getiren bir başkanlık yazısı gündeme geldi. Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Osman Özbayrak imzasıyla Meclis'e gönderilen yazıda, Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Park ve Rekreasyon Alanı'nda 'kafeterya, kafe, otopark, iki adet halı saha, üç adet tenis kortu, atari oyun salonu karting, restoran, gözleme evi gibi tesisler yaparak kiraya verdiği' vurgulandı. Yazıda, "Belediye Meclisimizin söz konusu kararında belirtilen hususlara uyulmamıştır. Belirtilen gelir getirici inşaatların projeleri ve ruhsat ve iskanları hakkında herhangi bir onay alınmadığı gibi tescile konu olabilecek bu alanların Belediyemiz adına tescil işlemleri de yaptırılmamıştır. Bu alanlardan elde edilen kira gelirleri de Başkanlığımıza bildirilmemiştir." denildi. Yazıda, 'Belediye Meclisi'nin 31/03/1993 tarihli kararının iptali ve söz konusu alanın üzerindeki tesislerle birlikte' Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devri istendi. Söz konusu karar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis grubunun muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece tesisler, Büyükşehir'e geçmiş oldu.

CHP'Lİ YILMAZKAYA: HERHALDE GÖKDELEN DİKECEKLER

Kararı değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, kararı 'iyi niyetli' olarak görmediklerini söyledi. Yılmazkaya, "Herhalde Ahlatlıbel'i alıp oraya gökdelen dikecekler. Kararı duyunca grup olarak şok yaşadık resmen. Protokol anlaşmasını detaylıca inceleyip ona göre bir açıklama yapacağız." diye konuştu.

AHLATLIBEL, HAFTA SONU 50 BİN İNSANI AĞIRLIYOR

Tesislerde gokart pisti, koşu ve yürüyüş parkurları, golf sahası, uçurtma imkânı, evcil hayvanları gezdirme alanı, bisiklet yolu, tenis kortu, halı saha, piknik alanı, kafeteryalar, birçok kondisyon aletinin bulunduğu açık hava spor bahçesi, Ahlatlıbel ve ODTÜ ormanlarında çıkacak yangınlara karşı oluşturulan bir mini filo bulunuyor. Tesisler, özellikle haftasonları 50 bine yakın Ankaralıyı ağırlıyor. Tesisler, Gölbaşı'ndaki Mogan Gölü manzarasıyla da dikkat çekiyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi, Ahlatlıbel Tesisleri'ni Çankaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER