15 öğretmen Almanya'da typo3 eğitimi aldı


Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ projesi kapsamında Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu "web tasarımında yeni yöntemler" isimli proje Almanya'da uygulandı.

Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu projeye Ankara Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 6, İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 2 ve Bafra Mesleki Anadolu Teknik Lisesinden 7 öğretmen olmak üzere toplam 15 öğretmen katıldı.

26 Temmuz-8 Temmuz 2015 tarihleri arasında Almanya'nın Manheim Şehrinde uygulanan Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin'den Müdür Yardımcısı Serhat İpek ve Bilişim Teknoloj Alan Öğretmeni Ishak Hakan Özer tarafından hazırlanan projenin koordinatörlüğünü İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Bayram Gökbulut gerçekleştirdi.

Almanya'da uygulanan proje hakkında Müdür Yardımcısı Serhat İpek şunları söyledi: "Öncelikle okul olarak böyle başarılı bir proje hazırlayıp uyguladığımız için okulum ve projeye katılan arkadaşlarım adına oldukça mutluyum. Almanya'da aldığımız eğitimler iki haftalık bir eğitimdi. Proje ortağımız Justus-von-Liebig-Schule Mannheim meslek okulu bizim okulumuz gibi mesleki eğitim veren bir kurumdu. Kurum içerisinde çok sayıda meslek alanları bulunmakta ve bu alanlarda meslek eğitimi verilmekteydi. Justus-von-Liebig-Schule Mannheim okulu bize eğitimlerimizi Bitnet Systems Acedemy merkezinde almamızı sağladı. Burada bilgisayar Bilişim Teknolojileri Mühendisi Long Giang Pham da tarafından uygulamalı olarak iki hafta süreyle TYPO3 eğitimleri verildi. Normal program haricinde TYPO3 için gerekli olabilecek Java ve oluşturulan web sitelerinin cep telefonlarında çalışabilmeleri için Android uygulamaları da aldık. Bu eğitim kapsamında TYPO3'ü anlatan www.typo3-tr.com isimli web sayfası hazırladık ve bu sitenin içeriğini en kısa zamanda doldurarak bu konuya ilgi duyan meslektaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Proje sayesinde meslek eğitiminin yanında en çok eksikliğini hissettiğimiz konulardan bir tanesi de yabancı dil öğrenmenin gerekliliğiydi. Proje sayesinde Alman kültürü, çalışma şartları, iş ahlakı ve sosyal yaşantılarını konusunda da bilgiler edindik. Önümüzde ki yıllarda da benzer projeler yaparak öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini geliştirmeyi planlıyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber 15 öğretmen Almanya'da typo3 eğitimi aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER