159 personele ambulans sürüş teknikleri eğitimi


Kocaeli'nde, 159 kişiye 'Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi' verildi.

14. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinatörü olan Kocaeli'nde Sakarya ve Düzce'deki 112 Acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personellere yönelik 'Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi' verildi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, son yıllarda 112 Acil sağlık hizmetlerinde meydana gelen gelişme ve büyüme ile sisteme dahil edilen, hastane öncesi alanda acil sağlık hizmeti veren Ambulans ve Acil Bakım Teknikerleri (AABT) ile Acil Tıp Teknisyenlerinin özel ve donanımlı araç vasfı taşıyan ambulansları sürme yetkisi ve sorumluluğu olması nedeniyle ilgili bilgi ve becerilerini arttırmak, daha etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunmak amacıyla Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi verildi. Başarılı olanlar, Sağlık Bakanlığı onaylı ambulans kullanımı ve bakımı eğitim programı sertifikası aldı.

112 Acil sağlık hizmetlerinde görev yapan AABT ile Acil Tıp Teknisyenleri (ATT), ambulansların mekanik özellikleri, basit arızaların tanımlanması ve önlenmesi, araç güvenlik sistemlerinin kullanımı, ambulanslarda hız problemleri ve araç kontrolü yanı sıra, katılımcılara olağan dışı yol ve hava şartlarında ambulans kullanabilme, kazadan kaçış, panik fren, takip mesafesi, güvenli sollama, ayna kullanımı ve derinlik algısının geliştirilmesi gibi birçok konuda uygulamalı eğitimden geçti.

AABT ile ATT'ye yönelik olarak Sivil Toplum Merkezi eğitim salonunda gerçekleştirilen 1 günlük teorik eğitimin ardından İnterteks Uluslararası Fuar Alanının otoparkında 3 günlük saha eğitimi ile devam eden uygulamalarda personellere, 'T- Sokak, Paralel Park, Şerit Değiştirme, Kontrollü Fren, Panik Fren, Kaçamak Manevra, Dokuma Parkuru, Kayma Kontrolü ve Slalom' olmak üzere 10 ayrı parkurda eğitim verildi. Eğitim bugün yazılı ve uygulamalı sınavlarla sona erecek. Eğitimin tamamlanmasıyla Sakarya'dan 54, Düzce'den 41 ve Kocaeli'nden 64 personel eğitim almış olacak.
CİHAN
<< Önceki Haber 159 personele ambulans sürüş teknikleri eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER