"17-25 Aralık'tan sonra muhalif yazılı ve görsel basın susturulmakta"


Hukukçu yazar İrfan Sönmez, medya organlarına el koyma ve kayyım atama iddia ve tehditlerine ilişkin olarak, "17-25 Aralık'tan sonra muhalif yazılı ve görsel basın susturulmaktadır. Hukuk isteyen, demokrasi isteyen, eşitlik isteyen herkesin bu duruma karşı çıkması gerekir." dedi.

Gündeme gelen iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Hukukçu İrfan Sönmez, "17-25 Aralık'tan sonra Türkiye'de hukuk rafa kalkmıştır. Türkiye'de suçu ve suçluyu tayin etmek gücü elinde bulunduranların elinde. Cumhuriyet tarihinde hiç olmayan, darbe dönemlerinde bile olmayan hukuk dışı bir şekilde hür teşebbüslerin baskı altına alınma durumu yaşanıyor. Bir takım yandaş medyanın yayınları ile toplumun vicdanı silindi. Toplum, yandaş medyanın haberlerine bakıp hareket eder hale geldi. Zaman gazetesi Türkiye'de muhafazakar yayın organları içinde son kaledir, yok edilmek istenmektedir. 17-25 Aralık'tan sonra muhalif yazılı ve görsel basın susturulmaktadır. Hukuk isteyen, demokrasi isteyen, eşitlik isteyen herkesin bu duruma karşı çıkması gerekir." açıklamasını yaptı.

"MUHALEFET SİNDİRME HAREKETİNİ, ÖNÜNE ATILAN 'PARALEL' ZOKASI YÜZÜNDEN ZAMANINDA TEŞHİS EDEMEDİ"

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yeniden tutuklanacağı ve Zaman gazetesine kayyım atanması gibi son günlerde medyaya karşı yapılan tehditlere karşı tepki gösteren İrfan Sönmez, şöyle devam etti:

"Muhalefetin, özgür basının olmadığı yerde demokrasi yoktur. Demokrasi, bir anlamda çoğulculuk demektir. Farklı görüş ve düşüncelerin eşit şartlarda rekabet etmesi demektir. Bugün Türkiye'de bırakınız eşit rekabeti, özgür bir rekabet ortamının olduğu bile söylenemez. Muhalefet kendine yönelen bu sindirme hareketini, önüne atılan 'paralel' zokası yüzünden zamanında teşhis edemedi, şimdi de konuşacak mikrofon, kendini ifade edecek zemin bulamıyor. Adım adım demokrasiden, hukuk devletinden uzaklaşıyoruz. Bu gidişe dur diyecek bir alternatif oluşturulmadığı takdirde birkaç yıl içinde Ortadoğu ülkelerine benzer bir rejime döneceğiz. Hukukun yerini, gücü elinde toplayanların güttüğü tek sesli bir sürü devleti olacağız. Demokrasi ve hukuka bugün sahip çıkmadığımız takdirde yarın çok geç olacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber "17-25 Aralık'tan sonra muhalif yazılı ve görsel basın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER