2010 KPSS'deki dava konuları 'örgüt varlığı' olarak gösterildi


2010 yılında yapılan ve şaibeli olduğu için iptal edilen KPSS ile ilgili olarak 'terör örgütü' ibaresi eklenerek hazırlanan iddianamede soruşturma ve dava aşamasında olan konular, 'terör örgütünün' varlığı olarak gösterildi. İddianamede ayrıca Milli Güvenlik Kurulu'nun yaptığı açıklamaya da atıf yapıldı.

2010 yılında gerçekleştirilen ancak daha sonra soruların rüşvetle sızdığı anlaşılınca iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler, yeni bir boyuta büründü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından savcıya 'terör örgütü' ibaresi eklenmesi için iade edilen iddianame geçen hafta tamamlanarak terör suçlarına bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, örgüt tespiti bölümünde soruşturma veya mahkeme aşamasında olan konular örgütün varlığı olarak gösterildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ana soruşturma dosyasına da atıl yapılan iddianamede usulsüz dinleme, kamu kurumlarına sızma ile mali yapılanma ve suç gelirlerinin aklanması soruşturmaları ve davaları örgütün varlığının tespiti olduğu ileri sürüldü. İddianamede yine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın hazırladığı fezleke ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporlara da atıf yapılarak terör örgütünün var olduğu ileri sürüldü.

Ayrıca iddianamede Milli Güvenlik Kurulu tarafından yapılan açıklamaya şu şekilde değinildi: "Bu örgütün Milli Güvenlik Kurulu'nda niteliği ile ilgili tartışmalar yapılıp legal görünümlü, devletin iç ve dış güvenliğini tehdit eden, mücadele edilmesi gereken illegal bir terör örgütü olduğunun basın-yayın aracılığı ile ilan edildiği."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir başta olmak üzere 230 şüpheli yer alıyor. 1421 sayfalık iddianamede 272 müşteki bulunuyor. Müştekiler arasında ÖSYM ve Maliye Bakanlığı da yer alıyor. Dosya kapsamında ise 54 tutuklu bulunuyor.

230 şüpheliden 15'ine terör örgütü kurmak ve yönetmek, kamu kurumunu zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, 202'sine terör örgütüne üye olmak kamu kurumu zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, 4'üne ise örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, suç dillerini yok etme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görece ilişkin sırlarında açıklanması, 1'ine suç delillerini yok etmek, 8'ine ise kamu kurumunu zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlamaları yöneltildi.
CİHAN
<< Önceki Haber 2010 KPSS'deki dava konuları 'örgüt varlığı' olarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER