3 Bin TL ATM'ye sıkışınca dolandırıcıdan kurtarabildi

BURSA’nın Gemlik İlçesi'nde kendisini polis olarak tanıtan kişiye inanan Ahmet Yağış, kredi çektiği parayı dolandırıcıya kaptırdı.

3 Bin TL ATM'ye sıkışınca dolandırıcıdan kurtarabildi

BURSA’nın Gemlik İlçesi'nde kendisini polis olarak tanıtan kişiye inanan Ahmet Yağış, biriktiği 6 bin liranın yanı sıra bankadan 10 bin TL kredi lira çekerek istenilen hesaba ATM aracılığıyla yatırmaya başladı. Dolandırıcıyla sürekli cep telefonuyla konuşan ve yatırmak istediği son 3 bin TL'si ATM'de sıkışan Yağış, yeniden bir başka banka şubesine giderek kredi başvurusunda bulundu. Yağış'ın dolandırıldığını fark eden bankacının haber vermesi üzerine polis, olaya müdahale ederek, Yağış'ın daha fazla dolandırılmasını önledi.  

Gemlik’te çiftçi Ahmet Yağış’ı arayan kimliği belirsiz dolandırıcı, "Ben polisim. Bir terör soruşturması yürütüyoruz. Bunun için bize para vermen lazım" dedi. Dolandırıcıya inanan Yağış, biriktirdiği 6 bin lirayla bankaya gitti ve 10 bin lira kredi çekti. 16 bin TL'den 13 bin lirayı bankanın ATM’sine yatıran Yağış, kalan 3 bin TL'yi tek seferde ATM’ye yatırınca paralar sıkıştı. Telefonda sürekli dolandırıcılarla konuşan Yağış sıkışan paraları alarak başka bir bankaya gitti ve yeniden kredi çekmek istedi. Banka yetkilisi Yağış'ın dolandırıldığını anlayarak polise haber verdi. 16 bin liranın sadece 3 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmayan Yağış, polis ekipleri eşliğinde karakola gitti. Polis, dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma başlattı.

<< Önceki Haber 3 Bin TL ATM'ye sıkışınca dolandırıcıdan kurtarabildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER