3 PKK'lı terörist olayındaki gizemli kadın

Terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Ocak 2013'te Paris'te öldürülmesine ilişkin soruşturma dosyasında gizemli bir kadın ortaya çıktı.

3 PKK'lı olayındaki gizemli kadın

Terör örgütü PKK'nın kurucularından  Sakine Cansız, Fidan Doğan ve  Leyla Söylemez'in Ocak 2013'te  Paris'te öldürülmesine ilişkin soruşturma dosyasında dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı.

2 BİN KEZ TELEFONLA KONUŞMUŞ

Fransa makamları,  Ankara Cumhuriyet Savcılığı'ndan şüpheli  Ömer Güney'in tutuklanmasının ardından,  Türkiye'ye kesin dönüş yapan Ö.H. adlı kadının araştırılmasını istedi. Ö.H. ile  Ömer Güney'in 21 Temmuz 2012 ile 18 Ocak 2013 tarihleri arasında 2 bin kez telefonla görüştüğü saptandı.

NEDEN GERİ DÖNDÜ

Fransız adli makamlarınca  Ankara'ya gönderilen yazıda, Ö.H. hakkında bilgi de istenirken,  Türkiye'de bulunuyorsa Ö.H. ya da eşinin ifadesinin alınması talep edildi. Yazıda, 'zanlının  Türkiye'de seyahatlerinden haberi olup olmadığı, zanlının Villers-Le-Bel Derneği'ndeki ve genelde Kürt toplumu bünyesindeki rolü, lokalin anahtarının kimler tarafından paylaşıldığı, kendisinin derneği hangi sebeplerden ötürü terk ettiği, neden  Türkiye'ye döndüğü' sorularına yer verildi. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı  Ali Alper Saylan,  Fransa makamlarından  Ömer Güney hakkındaki iddianamenin örneğini istedi. Saylan, iddianamesinin soruşturma açısından 'önemli' olduğuna dikkat çekti.

SESİ İSTENDİ

Şüpheli  Ömer Güney'in MİT mensuplarıyla yaptığı iddia edilen ve internete düşen ses kaydının deşifresi ve söz konusu CD'nin bir örneğinin  Fransa'ya gönderildiği anlaşıldı. Savcılık, internete düşen ses kaydının deşifresini de yaparak,  Fransamakamlarından söz konusu konuşmaların Güney tarafından da teyit edilmesini istedi.

<< Önceki Haber 3 PKK'lı terörist olayındaki gizemli kadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER