4.5G ile cep telefonu faturaları nasıl etkilenecek?

1 Nisan'da başlayacak 4.5G öncesi ‘cep'te kotalar 10 GB'a kadar çıkarken, tüketicilerin şimdiden en az 70 ila 100 lirayı gözden çıkarması bekleniyor.

4.5G ile cep telefonu faturaları nasıl etkilenecek?

Türkiye 1 Nisan itibarıyle yeni bir döneme giriyor. Nisan ayında resmen hayatımıza girecek olan 4.5G teknolojisi GSM şirketlerini ve özellikle de tüketicileri yakından ilgilendiriyor. Zira 4.5G ile kullanıcılar internete 10 kat daha hızlı bağlanacağından bu durum daha hızlı kota tüketimine neden olacak. Zaman'ın haberine göre; 3G teknolojisiyle 1 saatten fazla süren 8 GB büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü filmi indirme süresi, bu teknolojiyle 6,5 dakikaya  düşecek. Hal böyle olunca operatörlerinde bu duruma karşı aldıkları önlem internet kotalarını yükseltmek olacak. Ancak kotaların yükseltilmesi cebimizden daha çok paranın çıkması anlamına geliyor. 

İnternet hızının artması beraberinde kullanılacak kotayı da arttırdığından tüketicilerin en az 70 ila 100 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu kulağa çok hoş gelmese de,  aslında tüketici daha çok veri harcayacağı için birim başına kullandığı internet de ucuzlayacak.

GSM operatörlerinin abonelerine 4.5G uyumlu sim kartları şimdiden ücretsiz vermeye başladıkları görülüyor. Hatta kimi operatörlerin simkart ile birlikte 1 GB internette hediye ettiği görülüyor. Zira Nisan'a kadar tüm hazırlıkları tamamlamak isteyen şirketlerin, piyasaya daha etkili girebilmek ve söz sahibi olabilmek için atacakları her adımın önemi var.


<< Önceki Haber 4.5G ile cep telefonu faturaları nasıl etkilenecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER