Soğuk hava sanayi esnafının iş yoğunluğunu artırdı


Yozgat'ta etkili olan soğuk hava sanayi esnafının iş yoğunluğunu artırdı.

İlde birkaç gündür hava sıcaklıklarının eksi 20 dereceye kadar düşmesi araç sahiplerini zor durumda bıraktı. Sabah otomobili çalışmayan vatandaşlar sanayinin yolunu tuttu. Sanayide en fazla iş yoğunluğu ise oto elektrikçiler yaşıyor.

100. Yıl Sanayi Sitesi'nde uzun yıllar oto elektrik üzerine faaliyetini sürdüren İsmail Bekdemir, soğuk hava sebebiyle yaklaşık iki haftadır iş yoğunluğunun arttığını söyledi. Bekdemir, şunları kaydetti: "Genelde sabahları araçları çalışmayan vatandaşların otomobilleriyle uğraşıyoruz. Çünkü aşırı soğuk nedeniyle araçların elektrik aksamından kaynaklı ya da tüplü araçların beyni donduğu için çalışmıyor. Araç sahipleri sabahları çalışmayan araçları itme ya da çekme yöntemi ile çalıştırmaya çalışması da araçlara büyük zararlar açabilir. Bu yüzden az bir parayla giderilecek arıza vurdurma ya da başka yöntemlerle çalışma yoluna gidildiği takdirde büyük paralara mal olabilir."

Araçların yağ ve antifrizlerinin mutlaka kontrol ettirilmesi gerektiğini ifade eden Bekdemir, "Bazı araçlarda yağ eksiltme durumu çok fazla görülmektedir. Araç sahiplerinin mutlaka yağ kontrollerini yaptırması gerekir. Yağ lambası işaret verdiği takdirde hemen sağa çekip aracı stop ettirmek lazım. Yoksa motor krank veya yatak sarar dediğimiz hadise gerçekleşmiş olur. Araç sahiplerinin bu konularda daha dikkatli olması gerekir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Soğuk hava sanayi esnafının iş yoğunluğunu artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER