5 barodan Tahir Elçi cinayeti açıklaması: Olayın aydınlatılması milat olmalı


Hatay, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep baro başkanları, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olayın aydınlatılmasının milat olması gerektiğini vurguladı.

Ortak yapılan açıklamada, soruşturma aşamasında yargılama ve soruşturmanın tarafı olan Diyarbakır Barosu mensubu meslektaşlarından ve diğer barolardan bağımsız bir heyetin oluşturulması gerektiği belirtildi. Dosyanın her aşamasının bu heyetle paylaşılıp soruşturmaya etkili katılımlarının sağlanmasının doğru olacağı vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi: "Cinayetin faili meçhul kalmaması için adil ve etkili bir soruşturma yürütülerek, bir an önce elde edilen deliller ve aşamaları kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Tarafsız bir soruşturmayla katliamın sorumluları ortaya çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Bu soruşturmayı faili meçhul bırakmayacağımızı ve katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız."

Ortak metnin altında Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtrık, Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy ve Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı'nın imzası yer aldı. CİHAN
<< Önceki Haber 5 barodan Tahir Elçi cinayeti açıklaması: Olayın aydınlatılması... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER