7 Veli'nin hayatı beyaz perdede

7 Veli'nin hayatı beyaz perdede

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteğiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali, dünyanın 7 manevi mimarını beyaz perdeye taşıdı.

Türkiye'de 60, yurt dışında ise 15 olmak üzere toplam 75 üniversitenin iletişim fakülteleri ile ortaklaşa yürütülen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nde gençler, 7 Allah dostunun konu edildiği senaryo ve kısa filmleri ile yarıştı. Anadolu'da yaşamış 7 büyük evliyanın hayatını beyaz perdeye taşındığı "Yed-i Velayet 7 Vilayet" adlı kısa film festivali çerçevesinde filmler BTSO katkılarıyla ücretsiz olarak 3 gün boyunca Orhangazi Parkı'nda halkla buluştu.

BTSO Hizmet Binası'nda kent protokolü, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nde konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO olarak ekonomiye olduğu kadar kültür ve sanata da katkı sağladıklarını belirterek, "Allah dostu 7 Evliya'nın beyaz perdeye taşındığı Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali gençlerimizin manevi duygularını ön plana çıkardı. Bugün burada yetenekli kardeşlerimizin gözünden tekrardan yorumlanan evliyalarımızın hayat hikayelerini izleme şansı bulduk. Birbirinden etkileyici çalışmalar ortaya koyan gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Ülke olarak hassas bir dönemden geçildiğini de belirten Remzi Topuk, "Büyük üzüntüler yaşadığımız bu günlerde millet olarak, huzur dolu günlere en kısa sürede kavuşmayı temenni ediyorum. Huzur ve güvenliğimizi riske edecek davranış ve tutumlardan toplumumuzun her kesimini uzak durmaya ve sağduyulu davranmaya çağırıyorum." diye konuştu.

Festival Koordinatörü Eda Sürmeli ise bu yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle ikinci kez düzenlenen festivalin konusu ve içeriği itibari ile dünyada tasavvuf filmleri alanında ilk olma özelliği taşıdığını kaydetti.

Bu seneki tema konusu olan 7 veli
Bursa'dan Eşrefoğlu Rumi
İstanbul'dan Seyid Ahmet Emir Buhari
Niğde'den Kuddusi Ahmet Efendi
Bakü'den Seyid Yahya Şirvani
Eskişehir'den Şeyh Şücaeddin Veli
Yunanistan Limmi'den Niyazi-i Mısri Hazretleri
Erzincan'dan Pir Sami Erzincani
CİHAN
<< Önceki Haber 7 Veli'nin hayatı beyaz perdede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER