89 yaşında elinde bastonuyla Atatürk'ü ziyarete geldi

89 yaşında elinde bastonuyla Atatürk'ü ziyarete geldi

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıldönümünde Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı. Sevgilerini göstermek için mozole önünde uzun kuyruk oluşturan ziyaretçiler arasında 89 yaşındaki Selim Tanrıverdi isimli vatandaşta vardı. İlerleyen yaşına rağmen Anıtkabir'in geniş alanını tekerlekli sandalyeye oturmak yerine elindeki baston dolaşan yaşlı adam dikkat çekti.

Devlet erkanının sabahki ziyaretinin ardından Anıtkabir, vatandaşların akınına uğradı. Ziyaretçiler arasında bulunan 89 yaşındaki Selim Tanrıverdi de ilerleyen yaşına rağmen mozeleye bir askerin yardımıyla saygı duruşunda bulundu. Tekerlekli sandalyeye binmek istemeyip, elihdeki bastonu ile Anıtkabir'de dolaşan yaşlı adam, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) duygu ve düşüncelerini aktardı.

Yaşlı vatandaş "İzinde olduğumuz Ulu Önder diyor ki 'Benim naçiz vücudum günün birinde elbette toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır.' Atatürk dış ülkelerde en az bizim kadar anılıyor. Atatürk gençliğe hitap etti. Gençliği seviyordu. Atatürk gençliği nerede diye düşünüyorum. Var ama onun etkisini zayıflatmaya yelteniyorlar." dedi.

65 yaşındaki Hülya Mutlu ise Atatürk'ün aramızdan ayrılmadığını dile getirip, her 10 Kasım'da İstanbul'dan gelerek Anıtkabir'i ziyaret ettiğini söyledi.

IŞINSU KÖKSAL: ATATÜRK'ÜN HEDEFLEDİĞİ İDEALLERE HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM

Işınsu Köksal isimli vatandaş, Atatürk'ü ziyaret ettiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Şu andaki durumlar biliniyor, hep beraber birlik olmalıyız. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti, bu gençliği ilelebet bize söylediği hedefi yürütmeliyiz. Tüm gençliğe sesleniyorum. Atatürk'ün hedeflediği ideallere hep beraber sahip çıkalım. Atatürk sağladı. Ata'mı sevgi saygı ve şükranla anıyorum. Ankara'da yaşıyorum. Dünyanın öbür ucunda olsaydım bile Ata'mı ziyarete gelirim." ifadelerini kullandı.

SEMRA ŞAHİN: PROTEZ AYAĞIMLA GELDİM

Semra Şahin de üzgün olduğunu belirterek, "Protez ayağımla buraya geldim. Biz onun için varız, onun için çalıştık. Memleketin bu durumunda keşke olsaydı. Ağlayarak ziyaret ettim, Fatiha okudum. Onun gibi bir insan gelir mi bilmiyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 89 yaşında elinde bastonuyla Atatürk'ü ziyarete geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER