9 Eylül'de meydana gelen olaylarla ilgili şok rapor

Kırşehir’de terör olaylarını protesto eylemlerinde birçok işyeri yakıldı. İnceleme yapan CHP heyeti, olayları kışkırtan ancak yöre halkının tanımadığı ‘beyaz gömlekli meçhul şahısların’ olduğunu ortaya koydu.

9 Eylül'de meydana gelen olaylarla ilgili şok rapor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir'de 9 Eylül’deki terör protestoları sırasında yaşananları yerinde incelemek amacıyla Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ile  Murat Emir’i görevlendirdi. Yılmaz ve Emir, yaptıkları incelemenin raporunu tamamlayarak parti organlarına sunacak. Raporda 4 iş yerinin yakıldığı ve 30’a yakın iş yerinin de talan edildiğine dikkat çekiliyor. Raporda en çok dikkat çeken nokta ise olayları kışkırtan ‘beyaz gömlekli’ meçhul şahıslar.

KATLİAM GİRİŞİMİ


Milletvekilleri Kırşehir’deki olayları, halkın kentte daha önce görmediği, ‘beyaz gömlekli kişilerin’ kışkırttığına dikkat çekti. Yılmaz, raporu bitirmek üzere olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Madımak’a benzeyen tablo göreceğimizi düşünüyorduk. Ancak gidince daha çok Maraş olaylarına benzediğini gördük. Önceden hazırlıklı yapılmış, tam bir katliam girişimi. Özel olarak seçilmiş işyerleri adreslere saldırılıyor.

Organize bir çalışma. Halk ‘beyaz gömlekli’ diye tarif ettikleri şahısların kalabalığı yönlendirdiğini anlattı. Bunların kim olduğunu kimse bilmiyor. Bu beyaz gömlekli şahısların yönlendirdiği yakma yıkma işini yapanları halk tanıyor. ‘İşte falancanın oğlu, kardeşi’ diyor. Ancak bu beyaz gömlekli şahısları tanıyan çıkmadı. Büyük ihtimalle şehir dışından gelmiş olabilir. Valilik tüm MOBESE kayıtlarının ellerinde olduğu söylüyor. Bu beyaz gömlekli şahısların kimler olduğu ortaya çıkarılabilir.”

HDP’Li ADAYIN iŞYERi YAKILDI

CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu da işyerleri zarar gören vatandaşların zararının valilik tarafından karşılanacağına dair söz aldıklarını belirtti. Karaosmanoğlu, “İki yaralı var. HDP belediye başkan adayının Gül Kitapevi isimli işyerini de yaktılar. Yakarken işyeri sahiplerinin darp etmişler” dedi.

BELEDiYE HOPARLÖRÜNDEN 3?ANONS?

Olayla ilgili Kırşehir Valisi Necati Şentürk ile de görüştüklerini belirten Yılmaz, olayda ihmal olduğuna dikkat şöyle dikkat çekti: “İnsanların ellerindeki pet şişelerde benzin varmış. Oradan oraya taşındıkça kalabalıklaşan gruplardan bahsediyor. Vali bey, olaylara müdahale konusunda emniyet güçlerinin yetersiz kaldığından yakındı. Olaylar 7 saat sürmüş. Sivas olayına benzeyen böyle bir hadise için çevre illerden destek alınmamış. Valiliğe bu konuda böyle bir istihbarat da gitmemiş. Vali bey olayları anlatırken ‘basit bir basın açıklaması olacağı’nı tanımlıyor. Ancak belediyenin hoparlörlerinden 3 kez anons yapılmış. Belediye katılımı çoğaltmak için uğraşıyor. Bütün bunlara rağmen buna sınırlı sayıda insanın katılacağı bir basın açıklaması olarak bakılabilir mi? Şehirde 3 gün önceden sözlü sataşmalar saldırılar oluyormuş.”


ERKAN ACAR - BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber 9 Eylül'de meydana gelen olaylarla ilgili şok rapor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER