AB bakanları, Bosna-Hersek'le ortaklık anlaşmasına onay verdi


SARAYBOSNA (CİHAN)- Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkenin dışişleri bakanları, Bosna-Hersek'i adaylık sürecine yaklaştırması öngörülen İstikrar ve Ortaklık Anlaşması için onay verdi.

Brüksel'de bugün toplanan dışişleri bakanları, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı ve parlamentonun reform taahhüdüyle, anlaşma için şartların yerine getirildiğine karar verdi. Liderler zirvesinde bu kararın onaylanması bekleniyor.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Sözcüsü Maja Kocijancic, "Şu anda Bosna'da açık bir Avrupa perspektifi var ama önemli olan reformların hız ve tutkuyla gerçekleştirilmesidir." dedi.

Bosna-Hersek, söz konusu anlaşma için 2008'den bu yana çaba gösteriyordu. Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Dönem Başkanı Mladen İvaniç, Mogherini'nin son Saraybosna ziyaretinin olumlu geçtiğini ifade ederek, "Böyle bir haberi bekliyorduk." dedi. İvaniç, Bosna-Hersek'te hükümetin kurulmasından sonra iktisadi reformlara hemen başlayacaklarını belirtti ve en geç 2017'de 'aday ülke' statüsü kazanmayı hedeflediklerini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber AB bakanları, Bosna-Hersek'le ortaklık anlaşmasına onay verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER