AB Konseyi Başkanı: Terörizm bizi korkutamayacak


Resmi bir ziyaret için Arnavutluk'a gelen Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Başbakan Edi Rama ile bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak basın açıklamasına çıkan Tusk, "Bugün Tiran'daki, Paris'teki veya Brüksel'deki vatandaşlar aynı korku ve ümidi hissediyor; ama ümit korkudan daha güçlüdür. Teröristlerin bizi korkutamayacağına inanıyorum çünkü özgürlük ve dayanaşma terörden daha güçlüdür." ifadelerini kullandı.

Avrupa Konseyi Başkanı, "Şu anda Avrupa bir mülteci akınıyla karşı karşıya ve bu konu ilgili Arnavutluk'un yardımını takdir ediyorum. Balkan ülkeleri mülteciler için transit yolu olarak kullanılıyor. Dolasıyla Avrupa Birliği Balkan ülkeleriyle işbirliği yapmaya hazırdır. Dış sınırlar etkin bir şekilde kontrol edilmelidir ve bu yüzden bu bölgedeki ülkelerin bize ihtiyacı var. Biz de destek artırmak için AB ülkelerini teşvik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Tusk'a ziyaret için teşekkür eden Edi Rama ise "Şu anda Arnavutluk'ta mülteci krizi yaşanmıyor ama kışın bize de mülteciler gelebilir. Arnavutluk Avrupa Birliği'nin güvenli bir ortağı ve bu konu ilgili yardım etmeye hazırız. Biz kötü günlerde de Avrupalıyız." dedi.

Edi Rama, Paris'teki terör saldırlarını da sert bir dile kınadı.

CİHAN
<< Önceki Haber AB Konseyi Başkanı: Terörizm bizi korkutamayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER