AB Müsteşarı'ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Stefano Fantaroni, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Eş Başkan Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Stefano Fantaroni'nin nezaket ziyaretini memnuniyetle karşılarken, Müsteşar Fantaroni, Eş Başkanları Avrupa Günleri'ne davet etti. Avrupa Birliği sürecini çok önemsediklerini belirten Başkan Gültan Kışanak, Türkiye'nin Avrupa Birliği hedefini kaybetmemesi gerektiğinin altını çizdi. "Üyelik sürecinde yapılan mali yardımlar da son derece önemli. Şimdiye kadar açılan programlar ciddi olumlu sonuçlar doğurdu" diyen Kışanak, IPA kapsamında özellikle altyapı konusunda ciddi katkılar aldıklarını söyledi.

Avrupa Birliği'nin desteklerinin önemine değinen Kışanak, bölgeler arası gelişmişlik düzeyini kapatacak yeni programlar çıkacağına inandığını söyledi. Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet sınırının il sınırı olduğunu söyleyen Kışanak, yeni bağlanan dış ilçeler ve köylerde altyapı sorunlarının ciddi oranda olduğunu, bunu çözmek için çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber AB Müsteşarı'ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER